Zamjenik gradonačelnika Marković u Švicarskoj se susreo s investitorima u zonu Brezje

Varaždinske vijesti | 29.5.2023. u 10:59h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković boravio je Švicarskoj gdje se susreo s investitorima i partnerima te prisustvovao proslavi Dana državnosti RH u Zurichu i koncertu kojim su najavljena Varaždinske barokne večeri.

>> Izniman nastup Camerate Garestin na promociji Varaždinskih baroknih večeri u Zürichu

U pratnji Slobodana Mikaca, Ganeralnog konzula RH u Švicarskoj posjetio je tvrtku VARIOSYSTEMS koja priprema veliku investiciju u varaždinskoj gospodarskoj zoni u Brezju.

Također, u partnerskom gradu Schaffhausenu susreli su se s gradonačelnikom Peterom Neukommom koji je najavio dolazak velike skupine svojih sugrađana na Varaždinske barokne večeri na jesen ove godine.

U crkvi Wasserkirche u Zurichu u subotu, 27. svibnja održana je svečana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske uz predstavljanje programa 53. Varaždinskih baroknih večeri, čija je zemlja partner ove godine Švicarska.

Proslavi je nazočila i veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji dr. sc. Andrea Bekić koja je zahvalila  Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Zurichu, te Koncertnom uredu Varaždin što je upravo uz obilježavanje važnog datuma u hrvatskoj povijesti predstavljeno i partnerstvo baroknog festivala i Švicarske u ovoj festivalskoj godini.

Generalni konzul u Zurichu Slobodan Mikac pozvao je okupljene pripadnike diplomatskog zbora, kao i brojne uglednike iz društvenog i političkog života Zuricha da posjete Varaždin i njegov dugogodišnji barokni festival koji će se održati od 22. rujna do 4. listopada 2023. godine.

Proslavi Dana državnosti i predstavljanju programa baroknog festivala nazočio je i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

- Počašćeni smo dobrodošlicom ovdje u Zurichu, kao i zainteresiranošću ljubitelja glazbe za naše Varaždinske barokne večeri koje su odavno prerasle granice našeg Varaždina i postale jedan od najpoznatijih europskih festivala rane glazbe. Drago nam je i što smo ovdje imali prigodu sresti predstavnike naših partnerskih gradova-švicarskog Schauffhausena i njemačkog Ravensburga s kojima pripremamo nove projekte - istaknuo je Marković.

Galerija slika