Zaklada Sveti Mihael dodijelila 30.000 kuna za preventivne projekte Foto: Varaždinska županija

Zaklada Sveti Mihael dodijelila 30.000 kuna za preventivne projekte

V.M./Varaždinske vijesti | 14.3.2017. u 07:56h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih potpora za preventivne projekte koje je u ime Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ s predstavnicima škola i VTV televizijom potpisao upravitelj Zaklade i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Krajem siječnja ove godine Zaklada za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ raspisala je Javni poziv za dodjelu financijskih potpora u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna, za projekte koji doprinose sigurnosti građana i prevenciji kriminaliteta kod mladih osoba. Na svojoj 16. sjednici prema prijedlogu Policijske uprave varaždinske članovi Upravnog odbora Zaklade donijeli su Odluku prema kojoj su dodijeljena spomenuta sredstva.

Tako je III. Osnovnoj školi Varaždin dodijeljeno 3 tisuće kuna za projekt „Ljubav u pokretu“, Osnovnoj školi Svibovec 3.200 kuna za projekt „Prevencija elektroničkog nasilja – vršnjačka edukacija odgovornog korištenja društvene mreže Facebook“, Osnovnoj školi Ludbreg 3 tisuće kuna za projekt „Sigurno u prometu“, zatim Medicinskoj školi Varaždin 4.600 kuna za projekt „Rizični čimbenici odrastanja i mogućnosti mladih“, Drugoj gimnaziji Varaždin 4 tisuće kuna za projekt „Upravljanje konfliktima – kultura suradnje“, Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin 3.500 kuna za projekt „Biciklom do škole“ i VTV televiziji 8.700 kuna za projekt „Zaštite svoj bicikl od krađe“.

- Tri osnovne i tri srednje renomirane škole s područja naše županije prijavile su kvalitetne projekte, zajedno s VTV televizijom koje su Policijska uprava i Upravni odbor Zaklade prepoznali. Zahvaljujem svima koji su se prijavili na Javni poziv Zaklade, kao i članovima Upravnog odbora koji svoje slobodno vrijeme izdvajaju bez naknade za ovu Zakladu. Po Javnom pozivu zaprimili smo 12 projekata, što je pokazatelj da Zaklada ispunjava svoj cilj i ako samo jedno dijete spasimo da ne postane žrtva, učinili smo mnogo - rekao je Upravitelj Zaklade „Sveti Mihael“ i zamjenik župana Alen Kišić koji se posebno zahvalio Policijskoj upravi varaždinskoj na valorizaciji svih pristiglih prijava.

Označeno u
Galerija slika