Pucar: Nužna transformacija i modernizacija HUP-a kroz nove modele rada i upravljanja Foto: HUP

Pucar: Nužna transformacija i modernizacija HUP-a kroz nove modele rada i upravljanja

Varaždinske vijesti | 27.8.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Čast mi je preuzeti odgovornu ulogu predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca i zahvaljujem svim članovima na ukazanom povjerenju, izjavio je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, koji je izabran za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca na jučerašnjoj sjednici Vijeća HUP-a u trogodišnjem mandatu.

U svom će mandatu, kako je istaknuo u programu, ustrajati na ideji zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti te aktivno raditi na nužnoj transformaciji i modernizaciji HUP-a kroz nove modele rada i upravljanja, kao i na snažnijem povezivanju i interakciji s partnerima u Hrvatskoj i EU.

Svoju profesionalnu karijeru Marin Pucar započeo je u prehrambenoj industriji Gavrilović d.o.o. iz koje 2001. prelazi u Danicu d.o.o. – mesnu industriju Podravke d.d. gdje 2002. postaje njezin direktor prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. imenovan je izvršnim direktorom tržišta Hrvatske u Podravki d.d.. Ulogu člana Uprave Podravke d.d. obnaša od 2008. do 2012. nakon čega odlazi u Zvečevo d.d. na mjesto člana Uprave. Predsjednik Uprave Zvečeva d.d. je od 2014. do kolovoza 2016. godine. Marin Pucar imenovan je predsjednikom Uprave Podravke d.d. u veljači 2017. godine.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.