Za ponedjeljak najavljeno potpisivanje ugovora o sanaciji bala između gradonačelnika i izvođača

VV | 15.12.2023. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak, 18. prosinca, planirano je javno potpisivanje ugovora o sanaciji odlagališta otpada u Brezju s odabranim izvođačima tj. članovima Zajednice ponuditelja.

Ugovor će u palači Patačić u 11 sati potpisati gradonačelnik Varaždina dr. sc. Neven Bosilj s predstavnicima izvođača radova:  vodećim članom zajednice ponuditelja CE-ZA-R, članom uprave Željkom Teufelom i članom zajednice ponuditelja HIS, direktorom  Goranom Petkovićem.

Potpisivanju ugovora nazočit će zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković  i članovi tima koji su pripremali rješavanje problema sanacije odlagališta otpada u Brezju Željka Brlečić, Bruno Ister, Zoran Svetec i Mirka Jozić.

Zajednica ponuditelja kao izvođač izabrana je putem provedenog javnog natječaja, a Vlada RH donijela je odluku da će putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u stopostotnom iznosu financirati poslove sanacije. Grad Varaždin je prvo dužan ishoditi bankovnu garanciju, a potom bi trebalo uslijediti i potpisivanje ugovora s Fondom.