Za desetak dana najavljen je početak rekonstrukcije raskrižja i izgradnja rotora u Biškupcu

| 3.9.2019. u 11:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Sljedećeg tjedna tj. za desetak dana kreće rekonstrukcija raskrižja Gospodarske i Biškupečke ulice, tj. izgradnja rotora kod groblja u Biškupcu, najavio je Ivan Čehok na današnjem kolegiju gradonačelnika.

- To je danas usko grlo prometa u tom dijelu grada, kojeg treba rekonstruirati, a tu je i veliki magistralni vodovod pa će radovi potrajati neko vrijeme stoga molimo građane za strpljenje. To je dosta frekventno raskrižje i nastojat ćemo da se dio prometa može odvijti ali treba pričekati elaborat privremene regulacije prometa - napomenuo je gradonačelnik.

Trenutačno se u suradnji s policijom priprema elaborat privremene regulacije prometa, a prema okvirnoj procjeni radovi bi trebali trajati oko dva i pol mjeseca.

U prvoj fazi će Varkom rekonstruirati vodovodne cijeve, a potom idu ostali radovi koje izvodi tvrtka Colas Hrvatska, dok se ukupna vrijednost radova procjenjuje na oko 1,5 milijuna kuna. Radovi Varkoma trebali bi trajati oko tri tjedna, a rekonstrukcija križanja od 30 do 40 dana. Također će, zbog izgradnje rotora, biti nužno posjeći stare platane na ulazu u Biškupečko groblje.