Antolić Vupora: U političkom igrokazu Čehoka te ucjeni župana najviše će stradati građani županije

VV | 28.11.2022. u 12:16h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin, kao motor i pokretač razvoja Varaždinske županije uzimajući u obzire njegovu veličinu i gospodarski potencijal, zbog političke ucjene onih koji se još uvijek ne mogu pomiriti sa političkim porazom u gradu Varaždinu biti će onemogućen provoditi brojne projekte i u velikoj mjeri sudjelovati u razvoj same Varaždinske županije - smatra SDP Varaždinske županije predvođen Barbarom Antolić Vuporom.

- Nažalost, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok još uvijek se ne miri sa porukom gdje su mu birači prošle godine rekli jasno NE njegovom vođenju gradu. I dalje pokušava na sve moguće načine zaustaviti projekte i aktivnosti koje se provode na području Grada Varaždina. Ovoga puta odlučio se to postići političkom ucjenom na županijskoj razini. Sasvim je jasno da je Nezavisna lista Ivana Čehoka u županijskoj Skupštini svoju podršku proračunu uvjetovala da HDZ ne podrži proračun u gradu Varaždinu - pojašnjava predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora dodajući da na taj način aktualni župan, koji je dosada surađivao sa varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na zajedničkim projektima, popušta ucjeni.

- Ovako će dio odgovornosti za zaustavljanje projekata u Gradu Varaždinu i odgodu rješavanja ključnih problema pasti i na njegova leđa jer je pristao na političku ucjenu, a koja bi u Gradu Varaždinu mogla dovesti do izvanrednih izbora za Gradsko vijeće. Sami izvanredni izbori znače upravo zaustavljanje svih projekata- izjavila je Antolić Vupora.

Naglasila je kako će u cijelom političkom igrokazu najviše stradati građani kako Grada Varaždina tako i Varaždinske županije.