Vratile se vrućine, ali kraj vikenda donosi novo osvježenje Foto: VV arhiva / ilustracija

Vratile se vrućine, ali kraj vikenda donosi novo osvježenje

Varaždinske vijesti | 27.7.2024. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano i vruće.

U Gorskoj Hrvatskoj umjeren dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36 °C.

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće bit će i u nedjelju, no poslijepodne i osobito navečer uz jače naoblačenje u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, a prema kraju dana ih može biti i u zapadnoj Slavoniji. Vjetar će veći dio dana biti slab, no prema večeri će zapuhati umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, uz pljuskove prolazno moguće na udare i olujan. Na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, navečer će na sjevernom dijelu vjetar okrenuti na jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 22 i 26 °C. Najviša dnevna od 32 do 37 °C.

- U većinom sunčanu nedjelju dnevna vrućina će na kopnu biti još izraženija. No u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne sa sjeverozapada slijedi prolazno naoblačenje. Ponegdje će biti kiše, lokalno moguće i nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom. Naime, slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar naglo će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, s kojima će stizati manje topao zrak, pri čemu će najprije osvježiti u sjevernim predjelima - piše hrt.hr.