Više od 500 srednjoškolaca na Danu otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever u Koprivnici Foto: Sveučilište Sjever

Više od 500 srednjoškolaca na Danu otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Varaždinske vijesti | 31.1.2019. u 08:11h | Objavljeno u Društvo

Više od 500 učenika, većinom maturanata, iz Koprivnice, Đurđevca, Slatine, Vrbovca i drugih gradova bilo je oduševljeno prezentacijama, gostujućim predavanjima te čak 27 različitih radionica na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica.

- Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu Sjever ne završava vašom diplomom nego završava kad se zaposlite u struci. Dakle, mi jako vodimo računa da se već tijekom studiranja povežete s gospodarstvom – istaknuo je prorektor izv.prof.dr.sc. Mario Tomiša na svečanom otvorenju Dana otvorenih vrata te naglasio kako će budući studenti na Sveučilištu dobiti potrebno teoretsko znanje, ali i vještine i kompetancije kako bi se što bolje snašli u budućem profesionalnom životu te bili konkurentni na tržištu.

Nakon prezentacije Sveučilišta, glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica Hrvoje Prčić održao je gostujuće predavanje pod nazivom "Reportaže u žutom okviru", a srednjoškolce je nakon toga očekivalo čak 27 različitih radionica tijekom kojih su se upoznali sa svim studijskim programima Sveučilišta Sjever - studijem Prehrambene tehnologije, Tehničke i gospodarske logistike, Novinarstva, Medijskog dizajna, Poslovanja i menadžmenta, Ambalaže, Održive mobilnosti i logistike i Odnosa s javnostima.

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_01.jpg

Budući studenti razgledali su Sveučilište i tijekom radionica saznali kako se proizvode vino i pivo te različiti snack proizvodi; iskušali su se u radijskom i televizijskom intervjuu i web radionici, naučili su kako se rade GIF-ovi, vozi dron i fotografira; provjerili su svoj 'dobar' glas na govornim vježbama, družili se s profesorima te razgovarali sa studentima kako bi iz prve ruke doznali kako je to studirati na Sjeveru.

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_03.jpg

- Sveučilište Sjever je najbrže rastuće sveučilište u Hrvatskoj. Nakon što su 2017. godine pokrenuti diplomski studiji Novinarstvo, Medijski dizajn, Ambalaža i Održiva mobilnost i logistika, prošle godine su u Koprivnici pokrenuta dva nova preddiplomska studijska programa - Prehrambena tehnologija i Tehnička i gospodarska logistika, jer upravo takvi stručnjaci nedostaju u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini. U samo godinu dana Sveučilišni centar Koprivnica je narastao od tri na deset studija, te danas, šest godina nakon pokretanja Sveučilišta u Koprivnici, ovdje studira više od 800 studenata. Uz programe u Koprivnici, Sveučilište je pokrenulo i nove studijske programe u Varaždinu; preddiplomske studije Fizioterapija i Mehatronika te diplomske Graditeljstvo, Multimedija, Sestrinstvo i Strojarstvo. Još jedna specifičnost Sveučilišta Sjever je u tome što, za razliku od svih ostalih javnih sveučilišta, ima najveći postotak studenata u deficitarnom STEM području pa su završeni studenti ovoga sveučilišta iznimno traženi - ističu iz Sveučilišta Sjever.

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_04.jpg

- Prošle godine je pokrenut i Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Mediji i komunikacija što je svakako kruna rada na Sveučilištu. Pokrenut je i niz novih znanstvenih i umjetničkih projekata, a na Sveučilištu se redovno organiziraju predavanja stručnjaka iz različitih područja poput Mate Rimca, Dražena Klarića, Aleksandra Stankovića i drugih stručnjaka. Sve to, uz otvaranje doktorskog studija, čini Grad Koprivnicu pravim sveučilišnim gradom. Sve veći broj ljudi iz Koprivnice i okolice radi na Sveučilištu, ali i na projektima vezanim uz njega, završeni studenti brzo pronalaze posao u gradu, a broj visokoobrazovanih stanovnika ove regije postupno raste - poručili su.

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_02.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_05.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_06.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_07.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_08.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_09.jpg

sveuciliste_sjever_koprivnica_dan_otvorenih_vrata_10.jpg

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci