Vlado Vlašić podnio ostavku na mjesto direktora Varkoma, M. Cesarec v.d.

Varaždinske vijesti | 5.7.2017. u 08:15h | Objavljeno u Aktualno

Vlado Vlašić, HNS-ov direktor komunalne tvrtke Varkom, na današnjoj je sjednici nadzornog odbora podnio ostavku na tu dužnost na koju ga je postavio bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš 2013. godine, i to bez provedenog javnog natječaja.

Vlašić je dao ostavku nakon što su ga na to više od godinu dana pozivali pojedini gradski vijećnici, osobito reformisti i članovi HDZ-a, naročito otkako je Varkomu "palo" više postupaka javne nabave za projekt Aglomeracije Varaždin, odnosno nakon što se ispostavilo da ga je ovršila komunalna tvrtka Čistoća zbog neplaćenih računa za odvoz i zbrinjavanje otpada u iznosu od oko 600 kuna, a on to nije odmah priznao jer, kako je objasnio, nije uoće znao.

Obrazlažući svoju ostavku, Vlašić je članovima NO kratko rekao da njegova vizija rada i budućnosti Varkoma nije u skladu s vizijom nove ekipe u Gradu Varaždinu, koji je većinski vlasnik komunalnog poduzeća. Od osam članova NO, koliko ih je ostalo nakon odlaska Sande Mike, ostavku nije htio prihvatiti samo Alfred Obranić.

Nakon ostavke, Vlašić nema pravo na otpremninu, ali mu je Varkom, sukladno ugovoru, dužan osigurati radno mjesto sukladno stručnoj spremi. 

Za v.d. direktora Varkoma izabran je Marijan Cesarec, koji je već "spašavao" poduzeće u sličnim situacijama. Članovi NO dali su odmah Cesarcu ovlast za mirno rješnje spora sa Čistoćom oko toga kome pripada 2,1 milijuna kuna, i to u roku od 30 dana. Kako su ukazali, mirno rjšenje spora, kojemu nije bio sklon Vlašić jer je bio čvrsto uvjeren da je u pravu, budući da bi u krajnjoj liniji na gubitku bili građani, neovisno o tome koja bi tvrtka dobila sudski spor.

Odluka o natječaju za direktora trebala bi se donijeti 25. kolovoza za kada je dogovorena Skupština Varkoma. Bude li Grad Varaždin, odnosno većina u Gradskom vijeću, htjela i promjene članova NO, za njihovo razrješenje trebat će i podršku drugih dioničara, budući da im mandat završava iduće godine, a za prijevremeno razješenje treba dvotrećinska većina.

Označeno u