Zamjenik načelnika Žarko Rodeš, načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Lazar Foto: VV arhiva

Vlada RH odlučuje o raspuštanju Općinskog vijeća Općine Cestica te razrješenju načelnika

M.P./Varaždinske vijesti | 14.1.2016. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno

Vlada RH na današnjoj će sjednici odlučivati o prijedlogu raspuštanja Općinskog vijeća Općine Cestica i razrješenju načelnika i njegovog zamjenika.

Posebnim će rješenjem imenovati povjerenika Vlade RH u Općini Cestica koji će obavljati poslove iz nadležnosti Općinskog vijeća i načelnika, a za čiji su rad sredstva osiguravana u proračunu Općine. Stupanjem na snagu rješenja Vlade RH prestaje mandat članovima Općinskog vijeća, načelniku Mirku Korotaju te njegovom zamjeniku Žarku Rodešu.

Kako se navodi u obrazloženju, Ministarstvo uprave Vladi RH podnijelo je prijedlog za istovremeno raspuštanje Općinskog vijeća te načelnika i njegovog zamjenika temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. U Općini Cestica u zakonom određenom roku nije donijet proračun za 2016. godinu, a niti odluka o privremenom financiranju.

Inače, osim u Općini Cestica prijevremeni izbori za načelnika i Općinsko vijeće održat će se i u Novoj Gradiški, Novalji, Murteru-Kornatima, Ražancu, Kolanu, Kalniku, Ližnjanu, Matuljima i Gvozdu.