Vlada osigurala više od šest milijuna eura za podmirenje dijela troškova Opće bolnice Varaždin

VV | 15.6.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o isplati sredstava bolnicama kojima je osnivač država, odnosno županije, s ciljem pokrivanja dijela dugova prema dobavljačima i veledrogerijama.

Radi se o sredstvima kojima će bolnice podmiriti dugove prema dobavljačima lijekova te potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala. Za tu je namjenu Vlada osigurala 59 milijuna eura, a pomoć veća od 6 milijuna eura stići će i Općoj bolnici Varaždin.

Na odluku o isplati sredstava reagirao je i ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, koji je ovim putem zahvalio Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću, resornom ministru Viliju Berošu te Varaždinskoj županiji i županu Anđelku Stričaku na razumijevanju i pomoći. Istaknuo je kako će osigurana sredstva, i to u nemalom iznosu, značiti veliko olakšanje u poslovanju bolnice te omogućiti nastavak pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi svim pacijentima.

- Radi se o sredstvima koja će uvelike pomoći varaždinskoj bolnici. Zahvaljujući ovoj odluci, bolnica će podmiriti svoje obaveze prema dobavljačima lijekova i medicinskog materijala. Zbog ekonomskih prilika, rasle su cijene lijekova i medicinskog materijala, zbog čega su bolnice, nažalost, povećavale dugove. No Vlada je ponovno pokazala kako joj je cilj ulaganje u zdravstveni sustav, rješavanje problema te unaprijeđenje sustava - zaključio je Poljak.

Označeno u