Vijećnici Županijske skupštine raspravljat će o Prijedlogu plana razvoja od 2021. do 2027. godine Foto: Martin Novosel

Vijećnici Županijske skupštine raspravljat će o Prijedlogu plana razvoja od 2021. do 2027. godine

Varaždinske vijesti | 21.2.2023. u 10:30h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je najavljena 9. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u utorak, 28. veljače ove godine u Županijskoj palači s početkom u 9 sati, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić.

Uz njega je najavnoj konferenciji za medije nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Prva točka dnevnog reda je Prijedlog plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje 2021.- 2027. godine te će on zamijeniti dosadašnju razvojnu strategiju, a usklađen je i s Nacionalnom razvojnom strategijom.

U postupku izrade imenovane su tematske radne skupine u područjima gospodarstva, infrastrukture i prostornog uređenja, obrazovanja, sporta, poljoprivrede i zaštite okoliša, turizma, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

Kako je pojasnio predsjednik Skupštine sam plan je predstavljen sredinom mjeseca siječnja od strane Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije.

-Nacrtom plana prezentirano je kojim dobrima Varaždinska županija raspolaže, s kojih 50 važnih projekata ogromne vrijednosti, primjerice vulkanom Gaveznica, zatim tu je vunasti nosorog Eric/a, špilja Vindija, Arheološki park Gomila, kao i brojni drugi arheološki lokaliteti, crkve, dvorci, projekti u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i digitalnim tehnologijama – istaknuo je predsjednik Skupštine Križanić.

Varaždinska županija je inače pokrenula postupak izrade 4. izmjena i dopuna prostornog plana Varaždinske županije koje će se provoditi zbog usklađivanja s aktualnim zahtjevima i potrebama proizašlim iz plana rada Varaždinske županije do 2027. godine te zahtjevima i inicijativama JLS pa će tako vijećnici glasati o ovome prijedlogu.

Vijećnici će raspravljati i o proširenju djelatnosti Opće bolnice Varaždin, o godišnjem provedbenom planu unapređenja zaštite od požara kao i o mnogim drugim temama.