VIDEO Unconference 3: Potvrde polaznicima Akademije za poduzetništvo

VV | 6.10.2020. u 21:17h | Objavljeno u Aktualno

Pučko otvoreno učilište Varaždin treću godinu za redom organiziralo je događanje pod nazivom Unconference u okviru Akademije za poduzetništvo, koja je pokrenuta 2018. godine kao jedna od aktivnosti iz programa javnih potreba, sufinancirana od strane Grada Varaždina.

Unconference 3 se održala u ponedjeljak, 05. listopada 2020. godine, u trajanju od 17h do 19:30h u dvorani kina Gaj u Varaždinu.

Događanje su otvorili gradonačelnik Ivan Čehok i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan te su podijeljene potvrde polaznicima 2. generacije Akademije za poduzetništvo koji su prošli program od 156 nastavnih sati u XI modula.

Ravnateljica POU Varaždina i idejna začetnica Akademije za poduzetništvo Lana Vukalović predstavila je nastavni program za 3. generaciju polaznika Akademije za poduzetništvo te je istaknula da javni poziv traje do 16. listopada 2020. godine, a detalji su vidljivi na linku: https://www.pouvarazdin.hr/azp_poziv.html.

Svi govornici i panelisti na Unconference 3 pozvali su prisutne da se odazovu ovom javnom pozivu ukoliko žele unaprijediti svoja poslovanja i prilagoditi se novim izazovima - od pandemije do digitalne revolucije. 

Javni poziv je i u skladu s lajtmotivima ovogodišnje konferencije, a to su: transformacija, revolucija i evolucija. Sve te pojmove provukli su kroz svoja izlaganja (tracks) Nataša Kalauz, Marina Kolar, Velebit Mirić i Karlo Kukec. Snažne poruke poduzetnicima poslali su i govornici panela Aco Momčilović (jedan od suosnivača udruge Glas poduzenika), Marko Kovač (direktor tvrtke Repsly koja je od malog startupa postala velika tvrtka koja danas posluje u Bostonu i Zagrebu, a čijim se proizvodom koriste najveći svjetski brendovi), Damir Šoh (direktor tvrtke Arbona koja fokus stavlja na društvenu odgovornost i crowdfunding), Dario Horvat (Arbona) i Ivančica Kočiš Čačić (polaznica 2. generacije Akademije za poduzetništvo koja je tijekom pohađanja programa Akademije ostvarila zavidne poslovne rezultate).

Akademija za poduzetništvo – Osnovni (Basic) program zamišljen je kao društveno odgovoran projekt koji sufinancira Grad Varaždin te se ujedno može smatrati i jednom od mjera kojom Grad Varaždin u suradnji s POU Varaždin pomaže poduzetnicima na području grada. Program se u 2020. godini sufinancira u iznosu od 250.000,00 kn, uključujući i Akademiju za obrtnike.

Cilj je kroz pomno razrađene neformalne edukacije iz područja poduzetništva pružiti podršku poduzetnicima početnicima, onima koji žele postati poduzetnici i poslovati u gradu Varaždinu i onima kojima trebaju nova znanja radi daljnjeg razvoja.

Ravnateljica Lana Vukalović najavila je puno novih zanimljivih projekata koji nadilaze područje grada Varaždina i Varaždinske županije.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci