VIDEO SDP Varaždin: Bez obzira čija je ideja, besplatni obroci su za dobrobit sve djece

| 26.9.2022. u 13:39h | Objavljeno u Aktualno

Uoči sjednica varaždinskog Gradskog vijeća konferenciju za medije održali su ispred gradskog SDP-a gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković. Gradonačelnik je najviše govorio o rebalansu gradskog proračuna i izvještaju o radu gradonačelnika, dok je Marković istaknuo da se posljednjih dana velika buka digla oko besplatnih školskih obroka.

- Bez obzira čija je ideja, mislim da je za dobrobit sve naše djece i da će na Vijeću vladati konstruktivna atmosfera. Također mislim da svi vide da se problemi konačno sustavno riješavaju - rekao je Marković. Gradonačelnik Bosilj naglasio je da se rebalansom proračuna usklađuju prihodi sa stvarnim stanjem, a namjera je olakšati građanima inflatorni udar, posebice najranjivijim skupinama poput umirovljenika.

- Moramo dati dodatna sredstva i našim ustanovama te za javnu rasvjetu, za koju smo imali minus od dva mil. kuna. Išli smo i na dječje božićnice, školsku prehranu i subvencije za one koji se griju na kotlovnice te smo osigurali i da cijena privatnih vrtića ostane ista. Dobili smo još milijun kuna za polupodzemne spremnike i radi se na pripremi njihove ugradnje. Već na proljeće maknut ćemo sve kontejnere i složiti sustav da krenemo s naplatom na drugi način, da oni koji proizvode više otpada i više plaćaju - rekao je Bosilj govoreći i o izvještaju o radu gradonačelnika istaknuvši najvažnije projekte poput izgradnje sortirnice, nagodbe s T&H Investom, izgradnje servisne ceste kroz gospodarsku zonu i dr.

- Pokrenuli smo i dosta novih EU projekata, dobili smo sredstva za solarne panele na zgradi Graberja, za izgradnju dječjeg igrališta u Gojancu i druge projekte u školstvu i za dječje vrtiće - navodi gradonačelnik napominjući da se dosta kasnilo s programima iz nacionalnog NPOO-a te će se fondovi značajnije otvoriti tek sljedeće godina. Grad Varaždin će, ističe, biti spreman te planira prijaviti projekt Varaždinske kuće, Kreativne industrije i projekte u sklopu ITU mehanizma.

Video sadržaj