Davor Patafta i Zdravka Grđan

VIDEO: Profesorica Grđan trebala bi biti primjer djeci, a ne podržavati Čačića koji…

Sponzorirani članak | 13.5.2021. u 13:39h | Objavljeno u Aktualno

Gospodarstvenik i kandidat za varaždinskog gradonačelnika Davor Patafta otvoreno je rekao što misli o podršci Zdravke Grđan Čačiću.

- Ona je profesorica i trebala bi biti primjer djeci, a ne podržavati čovjeka koji je ostao dužan državi za porez, HBOR-u za kredit, kooperantima, radnicima… - rekao je među ostalim Patafta.

Sadašnji župan i njegova ekipa u zadnje četiri godine nisu napravili ništa. Trošili su novac svih građana Varaždinske županije za svoj luksuz. Varaždinci zbog Čačićeve pohlepe i neutažive gladi za novcem sad plaćaju preskupe vrtiće i režije, oduzima im se od ionako premalih plaća i mirovina.

Zadnji mandat župana Čačić je okrunio kupnjom dvorca i uređivanjem vinskih podruma, a sve je to plaćeno novcem građana Varaždina i cijele Varaždinske županije.

S druge strane, gospodarstvenik Davor Patafta jedini je kandidat za gradonačelnika Varaždina koji ne živi od politike. Odreći će se svih povlastica koje imaju političari, neće koristiti službeni auto, a neće ni primati plaću. Ta sredstva iskoristit će da bi osigurao besplatne vrtiće.

Također, jedan je od rijetkih na političkoj sceni iza kojeg ne stoji cijela kolona onih koje bi trebalo uhljebiti.

Prioriteti Davora Patafte su pokrenuti gospodarski rast, ukinuti prirez i smanjiti komunalnu naknadu, gradsku upravu pretvoriti u servis gospodarstvenicima, ali i svim građanima, stvoriti konkurentnije tržište i time povećati prosjek plaća radnicima, a samim time povećati i mirovine, te podići standard i kvalitetu svima koji u Varaždinu žive. Zato ima konkretne i izvedive mjere.