VIDEO NS Reformisti: Župan Stričak zaustavio ulaganja od 600 milijuna kuna u Varaždinske Toplice

| 20.1.2022. u 11:56h | Objavljeno u Aktualno

- U mandatu župana Radimira Čačića i predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Bedekovića u Varaždinske Toplice uloženo je preko 260 milijuna kuna. Za period 2021.-2027. kroz sredstva Europske unije po prvi puta je za namjenu financiranja turističke infrastrukture u Hrvatskoj predviđeno 2 mlrd i 200 milijuna kuna. Po Razvojnom sporazumu predloženom od strane župana Čačića, od tog iznosa za Varaždinske Toplice predviđeno je 600 milijuna kuna - ustvrdili su na današnjoj novinarskoj konferenciji NS Reformista, a koju su vodili Radimir Čačić, Željko Bedeković i Robert Vugrin.

- Datuma 18. lipnja 2021. po Ugovoru i nalogu župana Čačića isticao je rok za predaju Idejnog rješenja novog hotelskog kompleksa sa 1000 novih ležajeva u Varaždinskim Toplicama. Na osnovu tih rješenja do početka 2022. godine trebali su biti gotovi i glavni projekti kako bi se dobilo predviđenih 600 milijuna kuna europskog novca iz Europskog fonda za obnovu i razvoj - rečeno je na konferenciji.

- Župan Stričak je 14. lipnja , 4 dana prije predaje projekata, zaustavio izradu projekata sa obrazloženjem da će predložiti drugačija rješenja te nakon toga iz konačne verzije Razvojnog Sporazuma potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u Varaždinske Toplice, kao i samu izradu projekata. U Sporazumu su predviđene i potpisane investicije za Krapinske, Stubičke, Daruvarske te Termalne toplice u Kloštru Podravskom u iznosu od milijardu i 35 milijuna kuna, dakle svi osim nas - ustvrdili su predstavnici NS Reformista.

- Javno upozoravamo i upozoravati ćemo na posljedice ovakvih odluka i tražimo da se odmah završi projektna dokumentacija i izgradnja hotelskog kompleksa uvrsti u Razvojni sporazum te zatraži EU financiranje. Nesposobnost HDZ-ove Županijske vlasti ne može i ne smije biti alibi za upropaštavanje budućnosti građana ove Županije - rečeno je na današnjoj novinarskoj konferenciji.