Korado Korlević u emisiji Nedjeljom u dva Foto: Youtube

VIDEO: K. Korlević pohvalio Centre izvrsnosti Varaždinske ž. na emisiji Nedjeljom u 2

| 29.7.2018. u 21:30h | Objavljeno u Aktualno

Gost današnje emisije Nedjeljom u dva je bio astronom i voditelj zvjezdarnice u Višnjanu Korado Korlević. Čovjek koji već desetljećima skoro bez ikakve pomoći države na tisuće djece pokušava zainteresirati za znanost. Govorio je o mnogim temama, posebice vezano uz hrvatsko školstvo, govorio je o tome možemo li kao država opstati sa sadašnjim minornim ulaganjem u obrazovanje, a pritom je pohvalio varaždinske Centre za izvrsnosti.

Voditelj emisije, Aleksandar Stanković je podigao temu oko uspjeha sportaša u zadnje vrijeme te kako se ti uspjesi mogu preslikati na edukaciju u koje se ne ulažu jednak broj sredstava kao što se ulaež u sport.

- Ali izuzetak su Varaždin i Splitsko-dalmatinska županija. Ako pogledamo da u Varaždinu već 10-ak godina postoji sustavno praćenje rada s takvom djecom i to su sada krenuli u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to na jedan način da i jedni i drugi kopiraju izraelski sustav, koliko se da kopirati, u skladu s našim uvjetima i treba reći da su to svijetli primjeri. I ako njima uspije, to će se za 15 do 20 godina kada budu ta djeca došla u svijet stvaranja novih vrijednosti, to će se jako osjetiti kod njih. Napor koji sada ulažu je jako velik, problem su one županije koje se osjećaju da stoje dobro i gdje ta položajna renta donosi većinu dobrog bez da se puno razmišlja - rekao je Korlević.

Video sadržaj