VIDEO Amandmanom zastupnika Habijana osigurano 5 milijuna kuna za Sveučilište Sjever

VV | 29.11.2022. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik Damir Habijan podnio je u Hrvatskom saboru amandman na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu kojim se u posebnom dijelu u okviru razdjela Ministarstva znanosti i obrazovanja, redovna aktivnost Sveučilišta Sjever povećava za 5 milijuna kuna (665 tisuća eura), odnosno iznos od 6.039.972 eura povećava se na iznos od 6.704.972 eura. Amandman je prihvaćen u ponedjeljak.

Predloženim amandmanom povećava se iznos za redovnu djelatnost Sveučilišta Sjever kako bi se uskladilo financiranje redovne djelatnosti Sveučilišta Sjever u odnosu na druga javna sveučilišta u Republici Hrvatskoj, s obzirom na broj studenata i broj studijskih programa.

- Na studijskim programima Sveučilišta Sjever koji su pretežito u STEM području, obrazuju se kadrovi koji su neophodni za tržišnu konkurentnost i opstojnost gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske. Drago mi je i zadovoljan sam što je Vlada Republike Hrvatske još jednom pokazala da joj je važan razvoj i napredak našeg sjevera, a taj napredak, osim infrastrukturnih projekata, proizlazi i iz ulaganja u obrazovanje i mlade. Sveučilište Sjever ima izrazito mnogo studenata iz svih krajeva naše zemlje, najmlađe je u Hrvatskoj, i vjerujem da će mu dodatan poticaj uvelike pridonijeti u još boljem pozicioniranju i razvoju njihovih programa - rekao je saborski zastupnik Damir Habijan.

Video sadržaj