Velike avanture za male junake - 26. Špancirfest oduševit će najmlađe

vv | 20.8.2024. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Špancirfest je idealan za obiteljski izlet, dolazite li s djecom, jednako će se dobro zabaviti kao i odrasli. Najmlađi špancirerinisu ništa manje važni gosti najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, baš naprotiv, bogatstvo i raznolikost sadržaja za djecu, mališanima će priuštiti uspomenu za cijeli život.

Park kreative – mjesto gdje sanjaju i stvaraju najmlađi kreativci

Prostor u hladovini iza varaždinske katedrale svih deset dana bit će prava oaza igre, stvaralaštva i kreativnosti. Iako kemija na prvu zvuči jako ozbiljno, ovdje će ona biti itekako zabavna u što će se uvjeritimališanikoji će pokušati sami napraviti vulkan, šumeću kupku, tornado, lava lampu ili slonovu pastu. U Znanstvenoj špajzi čeka ih još malo istraživanja svijeta dinosaura, gradnja tornja od cigle, kamena, stiropora…Naučit će i reciklirati te kako od drva i ostalih prirodnih materijala pronađenih u okolišu napraviti svoju igračku, a u radionicama Kreativnog neredamali umjetnici mogu dati kreativnosti i mašti na volju pri izradi svojih festivalskih suvenira.

ZNANSTVENA_SPAJZA.jpg

Muzej iluzija na Špancirfestu

Novitet ovogodišnjeg Parka kreative su 3D igre iz popularnogMuzeja iluzijakoje će potaknuti znatiželju i istovremeno dobro zabaviti. Dio igara bit će dostupan i za kupnju svima onima koji žele da njihova djeca nastave istraživati i kod kuće.
Ukupno više od 100 znanstvenih, kreativnih i edukativnih radionica, kazališnih predstava,sportskih igara, mini disca i drugih sadržaja čeka ih na ovom mjestu koje djecaneće htjeti tako brzo napustiti.

Novi sadržaji, još bolja zabava u Vindilandu

Pripremite role i koturaljke jer podno bedema Starog grada u popularnom Vindilandučekat će vas ni manje ni više nego rolalište namijenjeno svim generacijama. Osim po danu, zabava će se nastaviti kad padne mrak jer rolanje po noći je još atraktivnije. Svakodnevnu igru i zabavu u Vindilanduupotpunit će druženje s brojnim sportašima, edukativne radionice i druga iznenađenjauz neizostavan Milknight u izvedbi članica Plesnog studija Vindi.

PARK_KREATIVE_2.jpg

Gaming avantura

S najsuvremenijomgaming opremom i s popularnim videoigrama koje su hit među djecom, White Shark Gamingzona bit će novo najdraže mjesto svih malih gamera. Uz Tekken, Fortnite, FC24 i druge omiljene videoigre uživat će u neograničenoj zabavi, a generacija MortalKombata i SuperMariazabavit će se u retro kutku za čiju je organizaciju zadužen Tehnološki park Varaždin. Nekoliko slobodnih mjesta ostalo je za turnire u Fortniteu i Tekkenu, a prijaviti se treba na linkuhttps://forms.gle/uAG1q4995C3W5NR36.

Glazbena_Klinika.jpg

Još malo sadržaja za male koji će osvojiti i velike …

U sklopu Glazbene Klinike mali i veliki mogu se uključiti uradionice sviranjaukulelea, udaraljki, bubnjeva i streetdrumminga, električne i akustične gitare, klavijatura te u radionice pjevanja. Dobrodošli su svi od vrtićke djece do odraslih, a program besplatnih glazbenih radionica radnim danom počinje u 10, a vikendom u 9 sati.U sklopu Glazbene Klinike na maloj pozornici u Gajevoj ulici očekuje vas i zanimljiv glazbeni program s lokalnim i regionalnim izvođačima.

Avanturisti će dozu adrenalina dobiti u Lunaparku, a dječja zona s trampolinima,napuhancima i brojnim zanimljivim sadržajima postoji i u sklopu Špancir Burger Festivala.

Program festivala dostupan je na www.spancirfest.com.

Označeno u