Veleposlanik Turske sa županom Stričakom: "Varaždinska županija zanimljiva ulagačima" Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

Veleposlanik Turske sa županom Stričakom: "Varaždinska županija zanimljiva ulagačima"

VV | 1.12.2022. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

NJ.E. Yavuz Selim Kiran, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, posjetio je danas Varaždinsku županiju. Tom prigodom susreo se s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom koji ga je upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije te projektima koji se provode na području obrazovanja, poljoprivrede i turizma.

- Uvijek me veseli posjeta veleposlanika koji su akreditirani u našoj državi, a danas mi je drago da je kod nas veleposlanik prijateljske Republike Turske. Turska se od početka naših odnosa prema Hrvatskoj postavila otvoreno i prijateljski, a k tome u prilog govori niz gesti. Među prvima ste priznali našu državu, a tadašnji predsjednik Sulejman Demirel nazočio je pogrebu našeg prvog predsjednika odajući mu tako poštovanje i zasluženu počast. Što se tiče suradnje s našom Županijom, želim pohvaliti ulaganje i pomoć Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je Agro-turističkom klasteru Lepoglava donirala 300.000 kuna za stvaranje regionalnog centra za preradu voća i povrća. Siguran sam da će takvih vrijednih inicijativa biti još – rekao je Stričak.

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran naglasio je kako su Turska i Hrvatska prijateljske zemlje koje imaju veliki prostor za suradnju na mnogim područjima.

- Ove godine obilježavamo 30. obljetnicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Turske i Hrvatske. Zahvaljujem se županu i njegovim suradnicima na ovome prijemu na kojemu sam imao prilike čuti mnogo zanimljivih podataka o Varaždinskoj županiji. Osim što je najstarija, Varaždinska županija je vrlo zanimljiva i atraktivna jer obiluje turističkim potencijalom, a zanimljiva je i mnogim ulagačima. Ove godine je i naš koncertni ansambl Izmir Barok gostovao u sklopu Varaždinskih baroknih večeri kojim smo dali svoj obol obilježavanju 30. godina naših diplomatskih odnosa - rekao je veleposlanik.

Nakon prijema u Županijskoj palači, veleposlanik je sa suradnicima posjetio Glazbenu školu i HNK Varaždin.