Gradsko vijeće imenovalo nove članove školskih odbora i upravnih vijeća gradskih ustanova Foto: Krešimir Đurić

Gradsko vijeće imenovalo nove članove školskih odbora i upravnih vijeća gradskih ustanova

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.7.2017. u 19:08h | Objavljeno u Aktualno

Većinom glasova “za” izglasane su sve današnje točke koje su se našle na Dnevnom redu 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina dok je gradonačelnik Ivan Čehok takvu mirnu i prijateljsku atmosferu komentirao riječima da su vijećnici demokratski koncilijantni.

- Nadam se da će i dalje tako biti. To je rezultat toga kad se dobro pripreme točke te kad su materijalni na vrijeme dostupni pa se može sve dobro prosuditi, protresti i provjeriti na odborima. Vjerujem da su sada vijećnici stvarno demokratski koncilijantni, dakle da ćemo raspravljati ne samo radi kritike nego radi toga da točke budu bolje, a time i odluke - rekao je gradonačelnik Čehok.

Na dnevnom redu našli su se, među ostalim, i izbori i imenovanja pa je Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo prijedlog za razriješenje dosadašnje ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Draženke Dević, a na njezino je mjesto jednoglasno izabrana Lana Velimirović Vukalović, profesorica njemačkog i francuskog jezika i književnosti. Ona se jedina prijavila na natječaj 16. lipnja, a Upravno je vijeće razmotrilo prijavu te ju predložilo.

U svom prijedlogu Programa rada POU istaknula je važnost osnivanja Filmskog ureda koje je već predloženo postojećim programom i planom razvoja, a s čijim je osnivanjem u potpunosti suglasna. Smatra da je potrebno uložiti dodatne napore u obnovu Kina Gaj i promicanju samog prostora koji je višenamjenski. U njezinom četverogodišnjem mandatu glavni će ciljevi POU u segmentu obrazovne djelatnosti biti: osiguranje kvalitenih programa cjeloživotnog učenja, osiguranje kvalitetnih programa za obrazovanje odraslih, osiguranje obrazovnih programa za građane svih dobnih skupina, razina znanja i platežne moći, osiguranje obrazovnih programa u određenim sektorima, aprema potrebama tržišta rada i gospodarstva te osiguranje kvalitete predavača.

Većinom glasova vijećnika donijeto je i rješenje i imenovanje predsjednika i članova Povjerenstva za provođenje mjera poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Varaždina pa su razriješeni dužnosti Enriko Parlaj sa mjesta predsjednika Povjerenstva, a na njegovo mjesto izabran je Mario Lešina. Razriješeni su dužnosti i članovi Povjerenstva, Ljubica Križan te Mladen Hižak, a nja njihovo mjesto su izabrani Mirna Amadori i Danijel Kuserbanj.

Prihvaćeno je i rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar pa se razriješuju s dužnosti po sili zakona Antun Mišanović, Ruti-Hedviga Karlović, Jasminka Vujasinović, a umjesto njih imenuju se Đurđica Dropuljić, Dijana Posavec i Sebastijan Cikač. Rješenjem o imenovanju članova Školskog odbora I. osnovne škole Varaždin dužnosti se razriješuju po sili zakona Lidija Valec, Dražen Bernat i Marija Duna,t dok se na njihovo mjesto imenuju Tomislav Jalšovec, Irena Leskovar i Jelena Kučan.

Rješenjem o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora II. osnovne škole Varaždin pa se s dužnosti po sili zakona razriješuju Jasminka Žiher, Branko Godinić i Darko Auker, a na njihovo mjesto se imenuju Silvija Cupar Bilić, Tanja Obelić-Babok i Ivana Trušćec.
Izglasanim rješenjem o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora III. osnovne škole Varaždin razriješeni su dužnosti po sili zakona Tamara Tkalec Car, Siniša Lacković i Vanda Jezernik dok su na njihovo mjesto izabrani Tihomir Pintrec, Renato Sušec i Elvis Šegović.
Donijeto je riješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora IV. osnovne škole Varaždin pa su razriješeni dužnosti po sili zakona Mirjana Auker, Nada Bengeri, Dražen Zgrebec dok su umjesto njih imenovani Biljana Sušec, Zoran Bačani i Željkica Hanžek Paska.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora V. osnovne škole Varaždin te se razrješuju dužnosti, po sili zakona, Alema Ježić, Valentina Njegovec i Marin Perković te se umjesto njih imenuju Darko Fileš, Sunčica Podoreški, Ivo Slišković. Članovi Školskog odbora VI. osnovne škole Varaždin Josip Ričko, Kristina Hlobuček i Igor Klopotan razriješeni su dužnosti te su umjesto njih imenovani Natalija Putarek, Gizela Mihaljević i Krunoslav Cepanec. Članovi Školskog odbora VII. osnovne škole Varaždin razrješuju se dužnosti, po sili zakona, i to Vilko Kocijan, Ivana Roginek Novko te Andreja Blazinarić dok umjesto njih dolaze Darinka Bunić, Josip Dreven i Sandra Slunjski.

Donijelo se riješenje i o razrješenju i imenovanju tri člana Upravnog savjeta Koncertnog ureda Varaždin tako da članovi Upravnog savjeta Koncertnog ureda Varaždin razrješuju se dužnosti i to Marin Pupavac na mjestu predsjednika, Vladimir Novak kao zamjenik i Božidar Kolarić član te umjesto njih dolaze Marija Hrešć za predsjednicu, Danijel Kuserbanj za zamjenika i Tomica Drvar Trtinjak član.

Donijelo se riješenje i o razrješenju i imenovanju tri člana u Upravno vijeće Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin pa se razrješuju dužnosti Branko Godinić na mjestu predsjednika, Nevenka Velagić kao zamjenica i Karmen Gumbas kao član a umjesto njih dolaze Darinka Bunić za predsjednicu, Branko Godinić za zamjenika i Sibila Krajnik za članicu.

Članovi Upravnog vijeća Gradskog muzeja Varaždin razrješuju se dužnosti i to Mira Visković na mjestu predsjednice, Danijel Smetiško kao zamjenik i Marija Branković kao članica te iz zamjenjuju Željko Prstec na mjestu predsjednika, Natalija Putarek kao zamjenica i Robert Garafolić član.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju Savjeta Javne ustanove „Galerijski centar Varaždin“ pa se razriješuju dužnosti Aurelija Šemiga kao predsjednica, Maja Maček kao zamjenica, i članovi Petra Bakšaj, Tatjana Kreč i Branko Cafuk, a umjesto njih izabrani su Gizela Mihaljević kao predsjednica, Nevenka Tomšić za zamjenicu, Dubravka Kanoti, Marko Podobnik i Vjeran Strahonja za članove.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju četiri člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Varaždin" pa se razrješuju dužnosti Jelena Zrinski Berger na mjestu predsjednice, Jasminka Žiher zamjenica, Robert Briški i Štefanija Kolarić kao članovi, a umjesto njih dolaze Biserka Keliš za predsjednicu, Lana Žiher za zamjenicu, Robert Briški i Štefanija Kolarić za članove.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju šest članova u Upravno vijeće Javne ustanove "Gradski bazeni Varaždin" pa se razrješuju dužnosti Mladen Lončarić kao predsjednik, Ivo Milušić kao zamjenik, Dražen Zgrebec, Dragica Cikron, Vjekoslav Klarić i Stjepan Cepanec kao članovi, a umjesto njih odlaze Tatjana Kušter na mjesto predsjednice, Stjepan Cepanec kao zamjenik, Denis Mladenović, Viktor Mrzlečki, Dražen Dolenec i Krešimir Čop kao članovi.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju članova Upravnog vijeća Javne ustanove "Gradski stanovi" Varaždin pa se razrješuju dužnosti Bruno Ister kao predsjednik, Josip Košutić kao zamjenik, Andreja Blazinarić, Božica Čiček Mutavdžić, Zvonko Vugrinec i Katica Darabuš kao članovi. Umjesto njih dolaze Mirna Amadori za predsjednicu, Željkica Hanžek Paska za zamjenicu, Marijan Balaić, Josip Košutić, Nino Lučić i Lidija Špičko za članove.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju tri člana u Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina pa se razrješuju dužnosti Vitomir Stanek kao predsjednik, Miljenko Špiranec kao zamjenik i Nada Štimac kao članica, a umjesto njih dolaze Željko Kušter za predsjednika, Saša Crnčić za zamjenika i Goran Bobek za člana.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Ustanove Regionalna energetska agencija Sjever pa se razrješuj dužnosti Željko Kos i Dragan Lukić a umjesto njih su izabrani Darko Levačić i Lovorka Gotal Dmitrović.