Varaždinsko Dječje gradsko vijeće dalo prijedloge gradonačelniku

VV | 21.11.2022. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina održalo je u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. godine redovnu sjednicu.  Sjednici, koju je vodio predsjednik Lovro Ledenko uz dugogodišnju koordinatoricu Dječjeg foruma Dubravku Novak, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj. Članovi Dječjeg gradskog vijeća na početku sjednice gradonačelniku su uputili više prijedloga i želja, te izrazili potrebe djece, odnosno učenika varaždinskih osnovnih škola.

Između ostalog, uz zahvalu što učenici dobivaju besplatne radne bilježnice i materijale, što je osigurana prehrana za sve učenike, produžen boravak te nastavljen rad pomoćnika u nastavi te obnovljene pojedine škole, djeca su gradonačelniku predstavila mnoge druge prijedloge. Primjerice, u 1. OŠ tako bi željeli urediti školsko igralište i staviti gumenu podlogu, u 2. OŠ poželjeli su da se iscrtaju sportska igrališta a također su zatražili i povećanje sigurnosti u prometu. Forumaši 3. OŠ zatražili su nadogradnju škole te povećanje sigurnosti djece u prometu.

Učenici 4. OŠ obavijestili su gradonačelnika o potrebi  sanacije krovišta, zatražili adaptaciju školske kuhinje i izgradnju učionice na otvorenom, a voljeli bi i više uređenih biciklističkih staza.  Forumaši 5. OŠ stavili su naglasak na uređenje manjeg igrališta za polaznike produženog boravka, a čak su zamolili da im se kupe boje kojima bi sami uredili zidove škole.

Šesta OŠ ukazala je na potrebu održavanja o obnavljanja dječjih igrališta i igrala te postavljanje gumenih podloga kao i pitke vode na igralištima. Forumaši iz nekoliko škola također pohvalili su uvođenje dječjeg participativnog proračuna,  a  istaknuli su  i želju da se konačno riješi problem baliranog otpada na ulasku u grad.

Odgovarajući na dječje upite, gradonačelnik Neven Bosilj prihvatio je sve prijedloge i najavio kako će veći planovi poput dogradnje škola ili uređenja vanjskih učionica biti uvršteni u planove.

- Zapisao sam sve što ste vi rekli, dobio sam i sva vaša pisma. Vjerujem da sve to što ste tražili ćemo uspjeti realizirati. Druge godine kada se opet ovako nađemo moći ćemo reći „Super da smo sve to uradili!“, a vi ćete ponovo doći s novim idejama. Dobro je da imate ideje, moja je želja da ih imate što više i da se vaš glas čuje! – završio je gradonačelnik Neven Bosilj svoje obraćanje članovima Dječjeg gradskog U nastavku sjednice Dječje gradsko vijeće raspravljalo je o prijedlozima za  plan i program rada DGV-a do rujna 2023. godine.

Galerija slika