Varaždinski župan Anđelko Stričak i HDZ sada lakše dišu...

| 4.10.2023. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

Reformisti: A novi žetončići HDZ-a u Skupštini Varaždinske županije su...

-Izašli smo van, kao što smo i najavili, samo da utvrdimo tko drži većinu županu Stričaku, vele u ŽO Narodne stranke - Reformisti objašnjavajući zašto su danas na trenutak napustili dvoranu Skupštine Varaždinske županije.

- Reformisti napustili sjednicu, otišli i SDP-ovci, a onda se ipak vratili...

Odmah su se vratili, kako dodaju, jer ne žele opstruirati rad Županijske skupštine, već samo da se vidi tko je uz koga.

- Reformisti i SDP pozvali su oporbene vijećnike da napuste Skupštinu, a Paljak, Liber i Sabati ostali su glasati za Stričaka i HDZ. Novi žetončići HDZ-a….Podržali su Stričaku i proračunu i izvješće o radu! Paljaku se, dakle, sviđa kako Stričak radi…To su, naravno, prepoznali i vijećnici HDZ-a pa su mu zapljeskali i to dva puta, poručili su iz ŽO Narodne stranke - Reformisti na svojoj stranici na FB uz nekoliko prigodnih fotografija.

paljak_natalija_cacic.JPG

A upravo zahvaljujući podršci trojice vijećnika, koji su u Skupštinu ušli s liste Reformista i umirovljenika, varaždinski župan Anđelko Stričak i HDZ od danas zacijelo lakšu dišu.

Naime, većinu u skupštini Varaždinske županije, koja ima ukupno 37 vijećnika, dosada su činili vijećnici HDZ-HSLS-HSU (12), HNS - HSS Braće Radić -BUZ (4) i NL Ivana Čehoka (5).

Međutim, više HDZ-u i HNS-u za većinu u Županijskoj skupštini ne trebaju vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka! Dakle, s njima mogu surađivati, ali nije nužno.

S te je liste u vijećnike klupe, inače, ušao, ali još nije viđen, dr. Željko Bunić, sudski vještak pod istragom EPPO, čija je politička sudbina upravo zbog potonjeg neizvjesna, iako je praksa pokazala da ni istrage ni suđenja pa ni presude ne moraju nužno značiti kraj političke karijere u nas.

Inače, što je s vijećnikom Bunićem, koji je ujedno i član Upravnog vijeća OB Varaždin, na današnjoj sjednici Skupštine zanimalo je SDP-ovog vijećnika Ninu Ivanušu.

- S obzriom da je član Upravnog vijeća OB Varaždin isto jedan član Županijske skupštine, konkretno, Željko Bunić, za kojeg i danas vidimo da ga nema, zanima me razmišlja li Varaždinska županija, odnosno župan zamijeniti ga u Upravnom vijeću OB Varaždin. Pretpostavljam da onda ne dolazi ni na te sjednice i time automatski otežava rad Upravnog vijeća OB Varaždin - ustvrdio je SDP-ov vijećnik.