Varaždinski SDP o izborima za Gradsko vijeće; izlazimo samostalno, bez predizbornih koalicija

MGA | 3.2.2023. u 10:40h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija SDP-a Varaždina s predsjednikom GO-a Miroslavom Markovićem i gradonačelnikom Nevenom Bosiljem održali su konferenciju za medije na kojoj je istaknuto da SDP na budućim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće izlazi samostalno, bez predizbornih koalicija, kao i 2021. godine. Nositelj liste bit će gradonačelnik Neven Bosilj, a lista je zasad stranačka, no nisu isključeni ni mogući nezavisni kandidati.

Gradonačelnik je ponovio da se još uvijek čeka da Vlada raspusti Gradsko vijeće nakon čega teku rokovi za daljnje korake; imenovanje Vladinog povjerenika i raspisivanje novih izbora. Također je naglasio da su prije predlaganja Proračuna razgovarali s klubovima vijećnika te da je čak i od strane gradskog HDZ-a bilo dobre volje da se Proračun podrži.

- Nakon toga umiješao se županijski HDZ, prvo smjenom jednog vijećnika što je bio jasan signal da župan ima određene ucjene od strane svog koalicijskog partnera Ivana Čehoka i da su odlučili zajednički rušiti Proračun. Nakon što je Proračun pao, održali smo tri međustranačka vijeća, ali se stvorila čvrsta 11-orica koju čine HDZ, NL Ivana Čehoka i vijećnici Petrić koji su bili protiv, pa se nova sjednica Gradskog vijeća nije niti sazivala da se ne bismo doveli u situaciju u kojoj je sada Zadar gdje su gradski vijećnici amandmanima prekrojili cijeli Proračun na način koji je gotovo neprovediv i time bismo bili u blokadi rada - pojašnjava gradonačelnik dodajući da se prijašnjih godina nikad nije dogodilo da se gradska vijeća raspuštaju nakon siječnja i da se "ovdje igraju neke čudne igre".

- HDZ ima te poluge državne vlasti da ne dozvoli da građani budu predugo taoci njihovih igrica i vjerujem da će novo Gradsko vijeće pokazati stabilnost - istaknuo je Bosilj, dok je Marković dodao da anketa koju su proveli o izborima, pokazuje dobre rezultate za njihovu stranku.