Varaždinski HDZ: Karamarko treba odstupiti!

| 7.6.2016. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno

Karamarko treba odstupiti jer državni interesi trebaju biti važniji od interesa pojedinca, rekao je Damir Habijan, predsjednik GO HDZ-a grada Varaždina, govoreći o situaciji u kojoj se našla Hrvtska, odnosno Vlada RH.

- Vidjeli ste poruku iz središnjice HDZ-a da će se pokrenuti postupak opoziva premijera Oreškovića u Hrvatskom saboru. Vrlo jasno želim reći da je stav Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a grada Varaždina da je po nama jednio rješenje ove krize ono na što smo već ranije neki upozorili, a to je da prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko podnese ostavku - naglasio je Habijan.

Dodao je da je iluzorno i neozbiljno da svoj stav iznose nakon što vide kako će se situacija razviti i tko će u toj političkoj konstelaciji snaga izvojevati neku pobjedu.

- Naš stav je da je to jedino rješenje za ovu krizu u kojoj se nalazimo - istaknuo je Habijan. 

Habijan je upozorio da politička događanja u HDZ-u na nacionalnoj razini utječu na rejting HDZ-a na lokalnoj razini te da će na taj način teško dobiti izbore u Varaždinu. 

- Ova politička situacija na nacionalnom nivou, čega smo mi ovdje svjesni, koliko god mi na lokalnoj razini pokušali kreirati našu politiku, a nacionalni elementi utječu na naš politički rejting, onda moramo reagirati. Za godinu dana su lokalni izbori i u ovakvim odnosima teško je da ova opcija koju mi predstavljamo, a koju se trudimo na najbolji mogući način predstavljati, može dobiti izbore. Uvijek iskreno kažem ono što mislim i svjestan sam situacije u kojoj se nalazimo. Bez obzira što su to lokalni izbori, uvijek se gleda i dio koji predstavlja stranku na nacionalnoj razini. Toga moramo biti svjesni - naglasio je Habijan i dodao da zato Gradski odbor mora reći što misli "bez fige u džepu". 

- Nitko nije nezamjenjiv i stranka ne može biti taoc bilo koje osobe. Neću isticati sve ono što su neki dan iznijeli Vladimir Šeks i Andrej Plenković, već je rečeno i nema smisla ponavljati - naveo je Habijan.

S njim je na konferenciji za novinare bio i potpredsjednik gradskog HDZ-a Robert Gotić koji je naglasio kako je previše vremena prošlo, a nije se napravilo ništa.

- Mi smo u našim internim tijelima nekoliko puta upozoravali na to da se stvari ne dešavaju brzinom kojom su ljudi zamislili, da se nada gubi i da se trebaju vidjeti konkretni rezultati. Bilo je desetak mjera koje nisu koštale ništa i koje nisu trebale ničiji novac, trebali su se samo povući potezi koji se nisu povukli. Posljedica toga je naš današnji istup - naglasio je Gotić.

Na pitanje novinara hoće li biti kakvih sankcija zbog njihovog današnjeg istupa, Habijan je odgovorio da se time ne zamara. 

Svaki gradski i županijski odbor treba imati određen stupanj autonomije. Što se tiče sankcija, ne zamaramo se time - zaključio je predsjednik gradskog HDZ-a. 

habijan_i_gotic.jpg