Varaždinska policija nadzire provedbu mjera i poručuje: Zbog svih nas #ostanidoma Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija nadzire provedbu mjera i poručuje: Zbog svih nas #ostanidoma

Varaždinske vijesti | 4.4.2020. u 13:24h | Objavljeno u Aktualno

- Na prometnicama, ulicama i trgovima Varaždinske županije i danas, u subotu 4. travnja, bez obzira na lijepo vrijeme građani Varaždinske županije poštuju Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Upravo zbog lijepog vremena, zbog svih nas #ostanidoma - poručili su danas iz Policijske uprave varaždinske.

Ponovno su apelirali na sve građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

- S obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi - dodali su.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera civilne zaštite, pa tako i Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

- Molimo vas, pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu. Svi građani koji ne budu poštivali upute i naredbe policijskih službenika podliježu zakonskoj odgovornosti i mogu biti sankcionirani. Zahvaljujemo svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svih nas - istaknuli su iz varaždinske policije.

Dodajmo da je, prema današnjem izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, Policijska uprava varaždinska u protekla 24 sata zabilježila samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 27 slučaja kretanja bez valjane propusnice.