Varaždin u Bruxellesu uspješno predstavio kandidaturu za Europsku prijestolnicu mladih

| 15.11.2019. u 18:49h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i koordinator kandidature Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2022. Nino Preložnjak boravili su danas u Bruxellesu gdje su uspješno predstavili grad Varaždin i program kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih za 2022. godinu.

Varaždinski predstavnici imali su 30 minuta da predstave program kandidature i još 30 minuta da odgovore na pitanja članova žirija iz 14 institucija i organizacija.
- Brzo je prošlo tih 60 minuta. Jako smo zadovoljni našom prezentacijom u Bruxellesu. Ni jedno pitanje žirija nije nas uspjelo iznenaditi, bili smo spremni. Čak smo ih uspjeli i nasmijati. Članovi žirija ocijenili su da je naša, varaždinska prijava ambiciozna, ali i impresivna. Stvarno smo dali sve od sebe i danas u Bruxellesu, ali i u proteklih godinu tijekom koje su mladi ljudi u Varaždinu neumorno radili na kandidaturi. Hvala svima na podršci. Sad nam jedino preostaje čekati proglašenje koje će biti održano u četvrtak, 21. studenog u Amiensu, a na koje bi trebao doći i francuski predsjednik Emmanuel Macron - istaknuo je koordinator kandidature Nino Preložnjak.

Podsjećamo, nositeljica kandidature Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. je Udruga mladih Varaždinski underground klub (V.U.K.), prema suradničkome modelu zajedno s Gradom Varaždinom. Kandidaturom se predlaže program pod sloganom „Unlocking Spaces“, odnosno otključavanje osobnih, fizičkih, međunarodnih i digitalnih prostora za mlade. Krajnji cilj je Varaždin kao vibrantno i privlačno mjesto za život mladih ljudi.

Podsjećamo, kandidaturu Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2022. službeno je podržala i Vlada Republike Hrvatske. Svečanost proglašenja nove Europske prijestolnice mladih bit će održana u četvrtak, 21. studenog u francuskome Amiensu. Uz Varaždin, za tu prestižnu titulu koju dodjeljuje Europski forum mladih, natječu se rumunjska Baia Mare, ruski Kazan, poljski Poznan i albanska Tirana.