Varaždin: Moderna gospodarska, informatička zona niče u Brezju

VV | 8.10.2020. u 13:55h | Objavljeno u Aktualno

Prva informatička tvrtka, koje svoje poslovanje veže uz uslužne djelatnosti i trgovinu vodećih svjetskih tvrtki automobilske industrije dolazi u predgrađe Varaždina, u Brezje. Grad Varaždin upravo je sklopio Ugovor o kupoprodaji 7,5 tisuća kvadratnih metara zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje s TD Adimo  iz Zagreba, članicom poslovne grupacije Emil Frey.

Ugovori su potpisani, a ukupan iznos cijene za zemljište je plaćen! – izvijestio je danas gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok te dodao: Kao što smo i najavljivali, Brezje počinjemo pretvarati u jednu od najvećih gospodarskih, industrijskih i informatičkih zona u široj regiji. Nakon dvije tvrtke koje su u protekle tri godine već počele investicije, sklapanjem ovog posla počinjemo ostvarivati svoja obećanja. Interes investitora za Brezje je velik pa ćemo i dalje nastaviti sa stavljanjem na raspolaganje i prodajom zemljišta čime ostvarujemo naše planove pretvaranja Brezja u regionalno najveću gospodarsku zonu s pretežito informatičkim tvrtkama.

Prema najavama investitor, čije je sjedište u Švicarskoj,  će u Gospodarskoj zoni Brezje graditi poslovni objekt veličine 2 tisuće kvadratnih metara u kojem će obavljati djelatnosti unutar IT sektora vezano uz automobilsku industriju.  S obzirom da je ulaganje veće od pet milijuna kuna investitor je ostvario pravo na poticaje koje dodjeljuje Grad za nove investicije. Uz navedenu investiciju Grad je zaprimio pisma namjere još nekoliko značajnih investitora kojima su dostavljene svi podaci potrebni za pripremu prijave na natječaj.

S obzirom na sve veći interes investitora Grad Varaždin je intenzivirao radove na komunalnom opremanju Zone. U tijeku je izgradnja servisne prometnice koja je sufinancirana sredstvima iz EU, a uskoro se očekuje početak izmještanja bala i sanacija terena što će zasigurno ovaj prostor učiniti još atraktivnijim za nove investicije.

Adimo_investicija2.JPG

brezje-investicija_5f3e6c9439fad_700xr.jpg