Unicef poziva na pomoć gladnoj djeci u Jemenu: svaka donacija spažava živote

MGA/Varaždinske vijesti | 5.6.2019. u 19:01h | Objavljeno u Aktualno

Zbog razornih sukoba koji traju već 4 godine Jemen je suočen s trenutno najvećom humanitarnom krizom u svijetu.

Gotovo cijela zemlja treba humanitarnu pomoć jer je ugroženo 80 posto stanovništva. Najgore i najviše su pogođena djeca. 1,8 milijuna djece je akutno pothranjeno, a 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti. Na rubu gladi su i trudnice te majke dojilje, njih čak 1,1 milijun je akutno pothranjeno. Kako bi odgovorio na potrebe pothranjene djece i majki u Jemenu, UNICEF je pokrenuo jedan od najvećih programa humanitarne pomoći i podrške u svijetu.

Ova kriza ima razarajući učinak na živote djece u Jemenu, a rizik od njihove smrti svakoga se dana povećava. Njihovo preživljavanje ovisi o dostavi hitne međunarodne pomoći. UNICEF je na terenu i uspijeva doprijeti do djece te im osigurati neophodnu pomoć. Od izbijanja sukoba, 2015. godine, do danas UNICEF je dostavio više od 3.000 tona prehrambenih i medicinskih proizvoda. Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku poziva sve hrvatske građane, tvrtke i medije da se uključe u apel i svojim donacijama pomognu djeci Jemena da prežive:

- Jemen je trenutno jedno od najgorih mjesta na svijetu u kojem dijete može živjeti. Humanitarna kriza nije poštedjela niti jedno dijete u Jemenu. UNICEF radi danonoćno na terenu kako bi pomogao ublažiti patnje djece, ali potrebe su i dalje izuzetno velike. Djeca trebaju našu hitnu pomoć kako bi preživjela. Donacija od 56 kuna jednom djetetu osigurava posebnu terapeutsku hranu tijekom 14 dana - poručuju iz Unicefa.

Donacijama UNICEF osigurava posebnu terapeutsku hranu koja spašava živote djece u Jemenu:

56 KUNA OSIGURAVA TERAPEUTSKU HRANU ZA 1 DIJETE TIJEKOM 2 TJEDNA

Donirati možete na: https://www.unicef.hr/spasite-zivote-djece-jemena/

ili na broj računa HR9223600001501092532

Označeno u
Video sadržaj