Plin od travnja skuplji: jesu li građani iznenađeni pristiglim obračunima za plin?

| 8.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Obračun potrošnje plina za prvih šest mjeseci ove godine u Termoplinu potvrdio je nešto manju potrošnju u odnosu na prethodnu godinu s obzirom da je prošle godine bio iznimno hladan travanj i svibanj.

Zahvaljujući relativno blagoj zimi i dobrim vremenskim uvjetima ovoga proljeća veliki je dio kućanstava u prvoj polovici ove godine potrošio manje plina nego u istom razdoblju prošle godine pa ih ovih dana nisu iznenadili preveliki obračuni potrošnje plina, unatoč tome što je plin od 1. travnja u Hrvatskoj poskupio.

U varaždinskom Termoplinu završen je obračun potrošnje za prvih šest mjeseci ove godine koji je potvrdio nešto manju potrošnju plina u odnosu na prethodnu godinu obzirom da je prošle godine bio iznimno hladan travanj i svibanj.

Utrošak manji, cijene veće

- Iako su kupci potrošili manje, od 1. travnja ove godine u primjeni je viša cijena plina od oko 20%, a što je u financijskom iznosu kompenzirala nešto niža potrošnja plina. Ukoliko je prosječni kupac platio svih šest uplatnica na bazi prošlogodišnje potrošnje plina, on ne bi trebao imati dug po obračunu - pojašnjavaju u Termoplinu ističući da uvijek u obzir treba uzeti individualne navike potrošača i okolnosti unutar kojih živimo pa se ova izjava odnosi isključivo na prosječnog potrošača kod kojih nije bilo većih oscilacija u potrošnji plina u odnosu na prošlu godinu.

Kako su određene nove akontacijske rate i što u Termoplinu kažu na mjere štednje plina, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.
Označeno u