Ugovor Čehoka i Patafte o interventnom zbrinjavanju otpada iz 2008. je ništetan!

| 16.12.2022. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

Današnjom odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu, Ugovor o interventnom zbrinjavanju baliranog i novonastalog otpada koji je sklopljen 24. prosinca 2008. godine na lokaciji Brezje se smatra ništetnim. Također se odlukom smatraju ništetnim i dodatak ugovoru iz 2009. godine kao i niz pro memorije dogovora iz 2010. godine. Ovom odlukom tuženik T&H Invest će morati tužitelju Gradu Varaždinu isplatiti 9,07 milijuna kuna sa zateznim kamatama. 

Podsjetimo, za dodjelu interventnog zbrinjavanja bala tadašnjem VIS-u dan uoči Božića 2008. godine, kontroverzne odluke zbog koje je tri godine kasnije USKOK odveo bivšega varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, čelnika VIS-a Davora Pataftu i još neke osobe, ključan je bio, barem u formalnom smislu, plan interventne obrade i zbrinjavanja komunalnog otpada s područja grada Varaždina.

Ovom odlukom će se dodatno olakšati put prema izvršenju procesa javne nabave za zbrinjavanje otpada koja je nedavno zapela na prošloj sjednici Gradskog vijeća i o čemu će građani potencijalno odlučivati referendumom, u smislu zaduživanja grada za oko 130 milijuna kuna.

Više u novom broju Varaždinskih vijesti...