Učenica četvrtog razreda II. OŠ Varaždin pozitivna na koronavirus, razred s učiteljicom u samoizolaciji Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Učenica četvrtog razreda II. OŠ Varaždin pozitivna na koronavirus, razred s učiteljicom u samoizolaciji

IHR/Varaždinske vijesti | 23.9.2020. u 10:55h | Objavljeno u Aktualno

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije jutros je izvijestio kako su u posljednja 24 sata zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije, a u jednom od navedenih slučajeva radi se o učeniku nižih razreda jedne osnovne škole s područja Grada Varaždina, zbog čega su 21 učenik s po jednim roditeljem i učiteljicom stavljeni u mjeru samoizolacije. 

Riječ je o učenici nižih razreda II. OŠ Varaždin.

- Točno je, na koronavirus je pozitivna jedna učenica četvrtog razreda zbog čega je od danas cijeli razred s učiteljicom u samoizolaciji. Učenica je dobro i zasad nitko od učenika iz tog razreda nema nikakvih simptoma - rekao nam je Ernest Habek, ravnatelj II. OŠ Varaždin.

Ovo je inače drugi slučaj pojave koronavirusa u školama na području Varaždinske županije nakon što je počela nastava u novoj školskoj godini. Podsjećamo, prije desetak dana u samoizolaciji je završio jedan treći razred s učiteljicom iz VI. OŠ Varaždin zbog toga što je jedna učenica iz tog razreda bila pozitivna.