ilustracija Foto: Krešimir Đurić

U Varteksu stabilizacija nakon prodaje zemljišta Sparu i Kauflandu

Varaždinske vijesti | 1.9.2021. u 15:47h | Objavljeno u Aktualno

Molimo vas, možete li se raspitati u ime radnika Varteksa, kojima je danas rečeno da neće dobiti plaću do daljnjeg, kako da se plate krediti, računi, dugovi... koji su to razlozi i zašto tako iz mjeseca u mjesec, upit je koji smo dobili od zaposlenika najveće hrvatske tekstilne tvrtke.

Kako se tvrdi, na sastanku, koji je jučer počeo u 13 sat, a završio par minuta kasnije, nije se baš puno raspravljati o tome, već je samo rečeno da se čeka 14 milijuna kuna od Spara i da do daljnjeg nema novaca. Uz to, navodi se i da bi Kaufland treba doći na južni dio kompleksa Varteksa, ispod Doma zdravlja, od čega se također očekuje prihod, ali nejasno je kada će to biti.

-Ne znamo koliko je za to vremena potrebno. Mi smo na izmaku snaga. Više ne znamo kome se obratiti, navode zaposlenici, koji su pisali i drugim medijima.

Među njima je i Nova TV, koja je uspjela dobiti predsjednika uprave Varteksa Tomislava Babića. Potvrdio je da plaće kasne, ali pet dana, a bit će „isplaćene kad se završe transakcije u tijeku“. Stabilizaciju poslovanja očekuje nakon prodaje nepotrebnih nekretnina, koja ne ide jednostavno budući da se trebaju poštivati ugovori s bankama.

Naglašavajući da je prodaja u kolovozu rasla za petinu, ponovio da je Varteks stvorio milijardu kuna gubitka u 15 godina, no ne postoji namjera zatvaranja kompanije, iako od oko tisuću zaposlenika 400 praktički nema posla zbog otkaza narudžbi iz inozemstva, ali ne planiraju otpuštanja, kojih nije ni bilo pa su stoga ponosni su tijekom cijele krize zadržali radna mjesta i isplaćivali plaće.

Označeno u