"U Varaždinu se vodi briga o ulicama u prigradskim naseljima" Foto: Grad Varaždin

"U Varaždinu se vodi briga o ulicama u prigradskim naseljima"

Varaždinske vijesti | 28.11.2023. u 12:59h | Objavljeno u Aktualno

- Aktualna varaždinska gradska uprava u mandatu gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja vodi brigu o uređenju ulica u prigradskim naseljima - priopćili su iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj je zajedno s Martinom Cesar-Kelemen, voditeljicom Odsjeka za izgradnju i održavanje objekata i komunalne infrastrukture obišao radnike PZC-a Varaždin koji izvode radove na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu.

Kako je predviđeno projektom LABOS-a d.o.o., temeljem programa održavanja nerazvrstanih cesta u Omladinskoj ulici će do kraja ove godine biti izvedeni radovi na iskopu postojećeg kolnika širine 3 metra, koji je bio u lošem stanju, nepravilnog oblika i bez rubnjaka.

U dužini od 177 metara izvest će se potpuno nova kolnička konstrukcija te pješačke staze, nogostupi širine 1,5 metara. Uredit će se i odvodnja oborinske vode, a kolnik će se asfaltirati novim nosivim i habajućim slojem. Radovima na prometnici prethodila je rekonstrukcija vodovodne mreže s priključcima, a radove je izveo Varkom d.d.

- Navedenim radovima podići će se sigurnost i udobnost vožnje na toj prometnici, riješiti odvodnja oborinskih voda te popraviti vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom - ističu iz Grada Varaždina.

Radovi na uređenju Omladinske ulice u Kućan Marofu financiraju se u potpunosti iz proračuna Grada Varaždina, a njihova vrijednost je 173.167 eura uključivo PDV.

Omladinska_Kucan_Varazdin_28112023_1.jpg

Omladinska_Kucan_Varazdin_28112023_2.jpg

Omladinska_Kucan_Varazdin_28112023_3.jpg

Omladinska_Kucan_Varazdin_28112023_4.jpg

Omladinska_Kucan_Varazdin_28112023_5.jpg