U Varaždinu na nastavi u višim razredima bez obaveze nošenja maski

VV | 6.9.2021. u 13:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine raspravljao je o organizacije rada u osnovnim školama na području Grada Varaždina u uvjetima sprječavanje zaraze koronavirusom.

Stožer je kao nadležni lokalni stožer za područje Grada Varaždina utvrdio je da učenici osnovnih škola od 5. razreda s područja Grada Varaždina i njihovi učitelji, nastavnici i stručni suradnici ne moraju obavezno nositi zaštitne maske u učionici za vrijeme trajanja nastave, osim onih koji to žele. Pri donošenju takve odluke, Stožer je uzeo u obzir slijedeće  da su ravnatelji I. do VII. osnovne škole u Varaždinu i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar dali zahtjeve da se za vrijeme nastave u učionicama ne nose maske, da je osnivač Grad Varaždin suglasan o ne nošenju maski za vrijeme nastave u učionicama, da su maske obavezne u svim ostalim situacijama utvrđenim uputama i preporukama HZJZ i da će se stalno pratiti epidemiološka situacija. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, odluka o nenošenju maski za vrijeme nastave će se ponovo, u najkraćem mogućem roku, razmotriti i prema potrebi izmijeniti. I dalje ostaje na snazi mjera da učenici nižih razreda na nastavi u učionicama ne nose maske.

Nadalje, radi osiguranja uvjeta za provođenje praktične nastave u kabinetima, uz obaveznu dezinfekciju i provjetravanja kabineta, Stožer civilne zaštite Grada Varaždina prihvaća prijedloge ravnatelja II., IV. i VI. osnovne škole u Varaždinu za organizaciju nastave u dvije smjene. POdržan je prijedlog da se podnese zahtjev nadležnom ministarstvu za suglasnost za skraćivanje nastavnog sata na 40 minuta s ciljem skraćivanja cjelokupnog nastavnog dana.

stozer_o_maskama.jpg

stozer_o_maskama2.jpg

Odluka u Vezi Organizacije Rada u OŠ-maske i Dvije Smjene (2) by Varazdinske vijesti on Scribd