U Varaždinskim Toplicama zajedno na izbore ide koalicija HNS-SDP-HSS

VV | 21.4.2017. u 09:34h | Objavljeno u Aktualno

HNS, SDP i HSS potpisali su u četvrtak u Varaždinskim Toplicama sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždinske Toplice. Ujedno je predstavljena i zajednička kandidatkinja za gradonačelnicu, HNS-ova Goranka Štefanić.

U nazočnosti županijskih predsjednika HNS-a, SDP-a i HSS-a, Predraga Štromara, Maria Habeka i Zvonimira Sabatija, sporazum su potpisali predsjednica Podružnice HNS-a Grada Varaždinske Toplice Goranka Štefanić, predsjednik gradske organizacije SDP-a Grada Varaždinske Toplice Nedeljko Mihalić i predsjednik gradske organizacije HSS-a Grada Varaždinske Toplice Danijel Remenar.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Goranka Štefanić naglasila je kako su HNS i SDP, ojačani HSS-om, spremni za izbore i pobjedu i da će dovršiti sve započete projekte koji su zaustavljeni krajem prošle godine. Najavila je izgradnju dječjeg vrtića, autobusnog kolodvora kao i niz manjih projekata. Dodala je da će se ravnomjerno razvijati svi dijelovi Varaždinskih Toplica. Zaključila je da od danas kreće kampanja koja će završiti pobjedom ove koalicije.

Predsjednik HNS-a Varaždinske županije i kandidat za župana Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma. Najavio je nove projekte, od kojih je jedan od važnijih svakako Spinalni centar za koji se priprema dokumentacija. Pojasnio je da će se za taj projekt osigurati 85 posto sredstava iz EU te 15 posto s nacionalne razine. Očekuje dovršetak tog projekta u iduće dvije godine..

– Siguran sam da će ova koalicija znati realizirati taj, ali i neke druge projekte – izjavio je Predrag Štromar.

Mario Habek istaknuo je kako je ova koalicija dobro odradila posao i da će pojačani HSS-om krenuti u realizaciju novih projekata.
-Vjerujem da će ova koalicija u novom četverogodišnjem mandatu pokazati da su građani dobro odabrali – rekao je Habek.

Zvonimir Sabati je u ime HSS-a također rekao da je ovo pobjednička koalicija koja će nastaviti projekte koji su započeti ali i da će biti novih. Drži da je priključenje HSS-a HNS-u i SDP-u od pomoći tim strankama i da se svi zajedno sada moraju založiti da se biračima tijekom kampanje pokaže da je ova koalicija jedina opcija za građane Varaždinskih Toplica.