U školske klupe se vraća više od 15.500 učenika Varaždinske županije, škole spremne Foto: Varaždinska županija

U školske klupe se vraća više od 15.500 učenika Varaždinske županije, škole spremne

VV | 3.9.2022. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Osnovne i srednje škole, čiji osnivač je Varaždinska županija, spremne su za novu školsku godinu 2022./2023., koja počinje u ponedjeljak za više od 15.500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca. U to su se jučer uvjerili župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, koji su obišli Osnovnu školu Trnovec, Osnovnu školu Šemovec i Osnovnu školu Ludbreg.

gdsadesaaa.jpg

- U školske klupe se u ponedjeljak vraća 9112 učenika županijskih osnovnih škola i 6853 učenika srednjih škola. Odmah s početkom nove godine bit će organiziran program produženog boravka, koji se provodi u 24 škole, pri čemu je pet odgojnih skupina na području Općine Trnovec Bartolovečki. Na zgradi OŠ Trnovec obavljena je sanacija dijela vanjske stolarije i fasade, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno gotovo 275.000 kuna, a uz to je na sportskoj dvorani saniran ravni krov te oštećeni parket – rekao je župan Stričak, kojem su se u obilasku pridružili načelnica Općine Verica Vitković te županijski vijećnici Anita Rep i Tin Jurak.

Novost u toj školi, koju pohađa 271 učenik, je i televizijski studio, za čije opremanje je sredstva izdvojila Općina Trnovec Bartolovečki, pa će zahvaljujući tome s radom početi "TV Trnek“ u sklopu izvannastavne aktivnosti "Filmski svjetovi“, najavila je ravnateljica Radmila Sačić.

gdsaffdaaa.jpg

U OŠ Ludbreg traje rekonstrukcija elektrotehničkih i komunikacijskih instalacija, čime će se osigurati njihova ispravnost, a time i sigurnost 760-ak učenika i zaposlenika te imovine. Vrijednost ulaganja, koje će biti završeno tijekom rujna, je 1,3 milijuna kuna. Uz ravnatelja Tihomira Horvata, sa županom i pročelnikom školu je obišao i predsjednik Općinskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić. Županija je OŠ Ludbreg odobrila dodatnih 350.000 kuna za nabavu školske opreme te računala za informatičku učionicu.

U OŠ Šemovec, koju vodi ravnateljica Marina Hižak, a koja ima 166 učenika, ulaganja će uslijediti.

- Pripremljena je projektna dokumentacija za energetsku obnovu starog dijela škole i dvorane, čija je procijenjena vrijednost 10,5 milijuna kuna. Ujedno je pripremljena projektna dokumentacija za rekonstrukciju kuhinje i blagovaonice, pri čemu će prva etapa početi rekonstrukcijom i uređenjem sanitarnih čvorova uz procijenjenu vrijednost radova od 500.000 kuna – najavio je pročelnik Huđek.

indeksiraj.jpg

Galerija slika