U pripremi ugovor između Grada i Marlexa o zamjeni zemljišta kojim bi se riješio i problem stanara oko VTC-a

MGA | 11.6.2024. u 16:16h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, koja je u tijeku, ponovno se govorilo i o problematici stanara u zgradama oko VTC-a. Prije početka sjednice Klub HDZ-a u Gradskom vijeću predložio je da se na današnjoj sjednici podrži odluka o procjeni zemljišta kod VTC-a.

Gradonačelnik Neven Bosilj kaže da je odbio prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a za uvrštenje na dnevni red jer se, kako ističe, već dulje vrijeme intenzivno pregovara s predstavnicima Marlex-a te da bi do jeseni trebao biti gotov prijedlog ugovora o zamjeni zemljišta između Grada i Marlexa, a riječ je o zemljištima na Grabanicama i kod VTC-a.

- U visokoj smo fazi dogovora i do sljeće sjednice Gradskog vijeća početkom rujna dobit ćete ugovor o zamjeni zemljišta između Marlexa i Grada Varaždina oko VTC-a i na Grabanicama. Vidjet će se na kraju priče tko će kome ostati još dužan i koliko na kraju tog cijelog procesa. Nema potrebe za nikakvom hitnošću jer Marlex ništa oko VTC-a nije zagradio - napomenuo je gradonačelnik spomenuvši da će u sporazum ući i određeno zemljište na Banfici te da će se njime riješiti i problem igrališta na Grabanicama koje nije izgrađeno na zemljištu predviđenom za tu namjenu. Kako je pojasnio, nakon što se s Marlexom sklopi spomenuti ugovor, igralište će se izmjestiti o trošku Marlexa na zemljište koje je udaljeno oko 60 metara od sadašnje lokacije i koje je predviđeno za igralište.

- Time će se riješiti svi problemi oko Marlexa, isto kao što su se riješili problemi s tvrtkom T7 VIS i doći će na dnevni red sjednice u rujnu.