U Općini Cestica izgradit će se Aquapark s brojnim vodenim sadržajima? Foto: Ilustracija

U Općini Cestica izgradit će se Aquapark s brojnim vodenim sadržajima?

IHR/Varaždinske vijesti | 25.8.2019. u 20:44h | Objavljeno u Aktualno

Jedan od budućih projekata Općine Cestica mogao bi razveseliti žitelje iz cijele Varaždinske županije, pa i šire. Naime, U Općini Cestica planira se izgraditi Aquapark s vodenim sadržajima, fitnessom, konferencijskim salama, kao i prostorom za svečanosti te vanjskim sportskim sadržajima te igralištem za golf, najavljeno je u petak na predstavljanju Općine Cestica gostima iz Belišća.

- Razgovarali smo s vlasnikom jednog Aquaparka koji je rekao kako je potrošio sedam milijuna eura, tako da smo mi planirali da bi nas Aquapark koštao oko 50 milijuna kuna – otkrio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.
Načelnik Korotaj očekuje da će do kraja godine dobiti građevinsku dozvolu za auto kamp, što je zapravo, pojasnio je, prva faza investicije.
- Kad ćemo pronaći model financiranja, onda ćemo kroz model financiranja vidjeti hoćemo li koristiti EU fondove. Tek nakon toga ćemo investitoru dati mogućnost da razmišlja o Aquaparku jer je to jedna velika investicija gdje treba slijediti određena pravila – istaknuo je Korotaj.
Dodao je kako imaju vlastito zemljište, provode se ispitivanja tople vode, a projekt je već uvršten i u Prostorni plan Općine Cestica.
- Sve smo posložili kako investitor ne bi nigdje zapeo – poručio je Korotaj.

Označeno u