U jučerašnjem nevremenu stradao i jedan od Fanonovih silosa u Poduzetničkoj zoni Kneginec

VV | 19.8.2024. u 12:04h | Objavljeno u Aktualno

U nevremenu koje je u nedjelju, 18. kolovoza pogodilo dijelove Varaždinske županije srušio se jedan od sedam silosa tvrtke Fanon koji su nedavno izgrađeni u Poduzetničkoj zoni Kneginec.

U Županijskom centru 112, kako doznajemo, većina dojava u nedjelju iza 18 sati odnosila se na srušena stabla i raskrivene krovove, a u Poljani Biškupečkoj  i Donjem Kučanu došlo je do oštećenja električne mreže te je intervenirala dežurna ekipa Elektre Varaždin.

viber_slika_2024-08-19_11-58-05-692.jpg

Prema objavi na FB stranici DVD-a Varaždinbreg na području općine Gornji Kneginec jučer je bilo i nekoliko intervencija vatrogasaca. Vatrogasci su zaprimili dojavu VOC-a Varaždin o potrebi uklanjanja stabla koje je uslijed jakog vjetra palo na prometnicu i električni vod.

- Na teren izlazimo s navalnim vozilom i kombijem te 10 operativnih vatrogasaca. Korištenjem motornih pila, brzo uklanjamo stablo s prometnice i električnog voda, omogućavajući nesmetan promet, i javljamo tvrtci za opskrbu el. energijom o oštećenju el. voda. U međuvremenu, zaprimamo drugu dojavu o padu stabala naelektrični vod i prometnicu. Obje intervencije uspješno odrađujemo u suradnji s DVD-om Kneginec Gornji. Dobivamo i dojavu o potrebi sanacije krovišta, koju preuzimaju članovi DVD-a Kneginec Gornji, dok mi saniramo područje sa srušenim stablima - objavili su vatrogasci DVD-a Varaždinbreg.

dvd_vzbreg.jpg