U Hrvatskoj 88 novooboljelih, nacionalni Stožer apelira da se držimo mjera tijekom blagdana

MGA/VV | 10.4.2020. u 14:15h | Objavljeno u Aktualno

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 88 novooboljelih od koronavirusa tako da je u Hrvatskoj sada ukupno 1459 bolesnika.

Prema riječima ministra zdravstva Vilija Beroša prosječna dob oboljelih je oko 49 godina, a prvi puta ima nešto više žena nego zaraženih muškaraca. Dosad je testirano ukupno 14.612 ljudi, a samo ih je u protekla 24 sata testirano 932-oje.

- Od jučer je preminula još jedna osoba u KBC-u Split, osoba je bila 1927. godište s nizom kroničnih bolesti. Dosad imamo ukupno 21 preminulih, na respiratoru je 34-ero ljudi. Hospitalizirano je 343 ljudi, a kod kuće se liječi 921 oboljelih. Oporavljeno ih je 231 - rekao je Beroš na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite RH.

- Nemamo ni lijeka niti cjepiva, a niti stečenog imuniteta naših građana, jedino nam preostaje slijediti mjere Stožera civilne zaštite - rekao je Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krešimir Capak ističe da ulazimo u kritično razdoblje i da moramo promisliti o svojim potezima vezano uz proslavu i posjećivanje tijekom blagdana Uskrsa.

- Suzdržimo se od posjećivanje baka i djedova i čestitanja Uskrsa, a tijekom odlaska u trgovine i na tržnicu moramo biti svjesni epidemije i držati se preporuka - apelira Capak.

Označeno u