U dijelu Varaždinske i Međimurske županije uskoro moguće nevrijeme, koje stiže iz Slovenije

VV | 12.7.2024. u 18:19h | Objavljeno u Aktualno

U drugom dijelu dana uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na sjeveru Hrvatske, gdje mogu biti izraženiji. Najavio je to jutros DHMZ, a uskoro bi se moglo i obistiniti u zapadnom i sjevernom dijelu Varaždinske županije i Međimurju, sudeći prema radarskim modelima.

Nevrijeme s tučom i olujom danas je pogodilo sjeverne i središnje dijelove Slovenije, prenosi Tportal.

Kako javljaju meteorolozi-amateri sa stranice Neurje.si, a potvrđuju njihovi čitatelji, na sjeveru i u središnjem dijelu Slovenije došlo je do kratkotrajnih i eksplozivnih udara tuče, ponegdje čak i doslovno iz vedra neba.

- U središnjem dijelu zemlje trenutno se formira vrlo jak olujni pojas koji ponegdje dovodi do guste tuče! Za vrijeme nevremena mogući su i jaki udari vjetra i pljuskovi. Niti jedan meteorološki model ili izračun nije predvidio takav događaj. Ovisno o atmosferskim uvjetima, ovaj pojas može putovati na istok i sjeveroistok - pogledajte radarsku animaciju!', pišu s Neurja.

Čitatelji te stranice iz različitih dijelova Slovenije, od Nove Gorice do Domžala te okolice Ljubljane, javljaju kako su u njihovim krajevima zabilježeni snažni udari groma, ponegdje čak i tuča. Sudeći po njihovim komentarima, rashlađenje je najjače u dijelu Slovenije sjeverno od Ljubljane, posebno u Savinjskoj dolini, gdje puše snažan vjetar i pada kiša.