U cestičkom kraju Drava danas viša 20 centimetara: “Očekujemo daljni rast, situacija je pod kontrolom" Foto: Ilustracija/Facebook ŠRK Cestica 1995

U cestičkom kraju Drava danas viša 20 centimetara: “Očekujemo daljni rast, situacija je pod kontrolom"

VV | 6.8.2023. u 11:19h | Objavljeno u Aktualno

I cestički vatrogasci i pripadnici civilne zaštite dežuraju i s velikom pozoroću prate situaciju s vodostajem Drave na terenu te oborinama u susjednoj Sloveniji i Austriji.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj rekao nam je kako je danas ponovo porastao vodostaj rijeke u odnosu na jučer.

- Drava je danas viša za 20-ak centimetara u odnosu na jučer, međutim, situacija je pod kontrolom, a vatrogasci i civilna zaštita i dalje su u stanju pripravnosti – rekao nam je Korotaj.

Kao što smo već izvijestili, na nebranjenom području u mjestu Veliki Lovrečan došlo je do izlijevanja Drave iz korita te je voda oko ugroženih kuća u zaseocima Lovrečan Otok i Brezje Otok.

- U Lovrečan Otoku osmero osoba je ostalo u svojim kućama i s njima smo stalno u kontaktu, dok smo dvoje mještana, a riječ je o osobama starije životne dobi u čijim kućama je već 30-ak centimetara vode, evakuirali smo ranije - rekao nam je načelnik Općine Cestica koji kaže kako pozorno prate vremensku prognozu i stanje u Sloveniji.

- Prema sadašnjem stanju očekujemo rast vodostaja do 14 sati, a onda, ako se stabilizira situacija s obilnim oborinama, očekujem smirivanje situacije – rekao je Korotaj.

Kakva je danas situacija zabilježili su i članovi ŠRK Cestica 1995, gdje se vidi kako je rijeka Drava poplavila i parkiralište uz ribičku kućicu.

72964-a35a84cbb6_L.jpg