Na čakovečkoj Ortopediji pacijentu dali krivu krv, slijedi izvanredni nadzor Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Na čakovečkoj Ortopediji pacijentu dali krivu krv, slijedi izvanredni nadzor

VV | 2.5.2022. u 19:25h | Objavljeno u Aktualno

- U subotu navečer na Odjelu ortopedije Županijske bolnice Čakovec došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi. Doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta transfuzijom je dana drugom pacijentu, kojemu ona nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19.30 sati da bi sat vremena kasnije, u 20.30 sati, pacijent dobio temperaturu. Srećom dodatnih komplikacija nije bilo i pacijent je stabilan - oglasili su se priopćenjem iz Županijske bolnice Čakovec.

Navode kako je Županijska bolnica Čakovec odmah po događaju isti prijavila Ministarstvu zdravstva, dok je ravnatelj ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović, od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta, zatražio očitovanje i u bolnici će se u četvrtak, 5. svibnja, provesti Izvanredni unutarnji nadzor.

- Pacijent, na sreću, nema nikakvih posljedica i osjeća se dobro. Čim sam dobio vijest o događaju, zajedno sam s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu, koji ne želi da s njegovim podacima izlazimo u javnost. Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću. U ovom je trenutku najvažnije da je pacijent dobro i učiniti ćemo sve da se ovakve greške više ne ponavljaju – ističe dr. Šegović.