U bolnici s težom kliničkom slikom necijepljeni starije životne dobi, pred nama četvrti val? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U bolnici s težom kliničkom slikom necijepljeni starije životne dobi, pred nama četvrti val?

Ivica Kruhoberec | 16.8.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Kao i tjedan dana ranije, broj evidentiranih slučajeva zaraze korona virusom u Varaždinska županiji prošlog tjedna kretao se od četiri do šest, a bilo je i dana bez ijedne prijavljene zaražene osobe, dok je tijekom vikenda zabilježeno, 10, odnosno 16 slučajeva. Zahvaljujući tome, krajem prošlog tjedna varaždinska Opća bolnica na liječenju je imala svega nekoliko pacijenta s težom kliničkom slikom, dok je ukupno bilo 18 aktivnih slučajeva.

- Na liječenju se nalazi četvero pacijenata starije životne dobi s težom kliničkom slikom. Do sada se na liječenju u OBV nalazilo i nekoliko cijepljenih pacijenata, ali je praksa pokazala da cijepljenje u pravilu štiti od najtežih oblika bolesti - veli nam prim. dr. sc. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

Tijekom svih ovih mjeseci pandemije, kako dodaje, pokazalo se da se povećanje broja novozaraženih osoba s odmakom od desetak dana odražava i na povećanje broja hospitaliziranih pacijenata.

- Krajem prošle godine to je rezultiralo velikim pritiskom na bolnički zdravstveni sustav. Tijekom ovog ljeta, slično kao i prošle godine, kada je u cjelokupnoj populaciji bio manji broj novozaraženih, manji broj njih zahtijevao je i hospitalizaciju – objašnjava ravnatelj OBV.

Razlog manjem broju zaraženih, odnosno hospitaliziranih, vidi u nekoliko činjenica...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...