TUŽNA VIJEST Preminuo Mirko Svetec, dugogodišnji promotor vatrogastva u Varaždinu

VV | 19.9.2024. u 20:57h | Objavljeno u Aktualno
Danas je u 76. godini preminuo dugogodišnji predsjednik DVD-a "Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu", zaslužni vatrogasac i veliki promotor vatrogastva g. Mirko Svetec, objavili su varaždinski vatrogasci.
Mirko Svetec je rođen 1949. godine, članom DVD-a Varaždin postao je 1989. godine. Od tada je obnašao brojne dužnosti u Društvu - 15 godina proveo je na dužnosti tajnika DVD-a te 18 godina na mjestu predsjednika najstarijeg DVD-a u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Uz to, svoj doprinos vatrogastvu dao je i u drugim vatrogasnim organizacijama  - Gradska vatrogasna zajednica Varaždin, Vatrogasna zajednica Varaždinske županije, Hrvatska vatrogasna zajednica gdje je godinama djelovao u cilju poboljšanja statusa vatrogasaca i razvoja vatrogastva općenito. Do posljednjih dana svog života Mirko Svetec je bio zamjenik predsjednika GVZ Varaždin, predsjednik Odbora za priznanja i odlikovanja Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, član Odbora za istraživanje hrvatske vatrogasne povijesti Hrvatske vatrogasne zajednice. Za svoj rad i doprinos 2020. godine primio je najviše vatrogasno odlikovanje - povelju i plaketu s likom Gjure Stjepana Deželića.
Posljednji ispraćaj bit će u utorak 24. rujna na groblju u Varaždinu u 14 sati sa svim vatrogasnim počastima.
Svi koji žele sudjelovati na posljednjem ispraćaju pozivaju se da dođu u svečanoj vatrogasnoj odori ili ako je nemaju, u radnoj odori. Dodatne informacije oko mjesta okupljanja za formiranje ešalona, odavanja počasti i počasne straže bit će naknadno dostavljene.