Topolnjak: Tko u svemu ovom štiti čije interese, posebice građana i potrošača

vv | 16.10.2024. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

- Sud će nakon žalbe reći svoje, no pritom treba biti jasno tko u svemu ovom štiti čije interese, ističe Ivan Topolnjak, suvlasnik Termoplina vezano na medijske izjave gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/bosilj-sud-je-kod-imenovanja-no-termoplina-ovaj-put-stao-na-stranu-grada-86687

Kako naglašava, duboko vjeruje da interese građana štiti Termoplin, kako sada, tako i godinama prije.

- Dokaz tome je jedna od najnižih cijena opskrbe plinom, sigurnost opskrbe plinom i tradicija poslovanja od 54 godine. Za razliku od brojnih opskrbljivača u našem okruženju, u ovom turbolentnom vremenu, poslovanje Termoplina nikad nije bilo dovedeno u pitanje ili bilo kakav nepotreban rizik. Sve to, što se stvaralo punih 54 godine, neki, svojim nepromišljenim odlukama sada dovode u pitanje - a što se tek može očekivati, pita Topolnjak.

Statutom Termoplina, kako nastavlja, propisano je da Grad Varaždin imenuje u Nadzorni odbor četiri člana.

-To nije ništa novo, i do sada je bio važeći taj članak Statuta kojeg su dioničari poštivali na način da su poštivali međusobni dogovor u interesu razvoja Termoplina. Međutim, iako Gradsko vijeće Grada Varaždina ima razne političke opcije, a ne samo jednu, sada se u Nadzorni odbor Termoplina d.d. stavljaju članovi isključivo jedne opcije, ukazuje.

Osim toga, kako dodaje, opskrbno područje Termoplina nije samo grad Varaždin, već područje gotovo cijele Varaždinske županije, a od 1. listopada ove godine i područje Ivanca i Sv. Ivana Zeline.

- S obzirom da gradonačelnik Grada Varaždina, u svojstvu mandatara, najavljuje već i promjene u upravljačkoj strukturi, opravdana je bojazan da bi Termoplin u skoro vrijeme mogao postati “kasica - prasica” za financiranje radova ostalih, neprofitabilnih djelatnosti jednog Grada, što zasigurno nije interes svih krajnjih potrošača plina, građana grada Varaždina, a sigurno ne ide niti u prilog dobrog poslovanja Termoplina d.d. koje je priznato i uvaženo u poslovnim krugovima plinske branše, upozorava Ivan Topolnjak, dioničar Termoplina.