Toplim riječima na komemoraciji od novinara Vladeka Premuža oprostili se prijatelji i kolege

MGA/Varaždinske vijesti | 16.9.2019. u 13:56h | Objavljeno u Aktualno

Članovi obitelji, prijatelji, kolege i poznanici danas su se okupili na komemoraciji za preminulog Vladimira Premuža.

Varaždinski novinar preminuo je u 59. godini života nakon duge i teške bolesti.

O preminulom prijatelju i kolegi govorili su Marijan Varović, ispred Varaždinske televizije, na kojoj je Premuž radio posljednjih godina, zatim Damir Premužić kao predstavnik varaždinskih sportaša, Miroslav Sardelić ispred Lions kluba Varaždin i Ivica Kruhoberec, u ime Hrvatskog novinarskog društva - ogranak Varaždin.

- Vladek će većini ostati u sjećanju kao novinar, urednik i medijski djelatnik. I s pravom, jer je u novinarstvu i medijima bio čitav svoj radni vijek, izazovnih 35 godina, i više. Još je kao zagrebački student surađivao s Poletom, Večernjim listom, Vjesnikom te Sportskim novostima, da bi se 1984. zaposlio kao novinar u Službi informiranja Varteks. Tri godine kasnije odlazi u Varaždinske vijesti, „novine kojima se vjeruje“, što je slogan čiji je upravo on autor. U Varaždinskim je vijestima  radio gotovo dva desetljeća, najprije kao novinar i urednik, a zatim i kao rukovoditelj marketinga - odnosno sve do 2004. godine, kada je bio  jedan od osnivača i glavni urednik lista Novi Varaždinec, koji je preimenovan u Regionalni tjednik godinu kasnije, kada je postao izvršni direktor za program VTV-a. Nakon toga, odnosno od 2011. do 2015. godine bio je glavni urednik VTV-a, a zatim ponovno izvršni direktor za program ove televizije. 

No to nije sve. Urednik je i autor više monografija, publikacija i dokumentarnih filmova, među  kojima bih izdvojio biografiju Artura Takača „Mojih 60 olimpijskih godina“ te serijal dokumentarnih filmova „Junaci hrvatske slobode“. Uza sve to, od 2016. do 2019. godine bio je član Suda časti HND-a, a prije toga - od 2007. do 2015. godine - predsjednik HND-a Varaždinske županije. Mnogi će ga zacijelo pamtiti i kao sportaša, osobito poklonici rukometa, neki kao člana drugih udruga, u kojima je također aktivno i marljivo djelovao kao i u novinarstvu zbog čega smo ga znali zvati i Krtek, iako se ovaj nadimak dovodi u svezu i s njegovom frizurom. Sve to, ali i više od toga, bio je naš Vlado Premuž - Vladek. Naš život nije jednostavan, pun je životnih i poslovnih izazova, prilika i neprilika, uspona i padova. Kroz sve to prolazio je i on, ponekad bi i pogriješio, ali uvijek je davao sve od sebe. Bio je vrijedan, dobar, pošten kolega i prijatelj. Kad bi svi bili takvi, ova zemlja i ovaj svijet bi bio bolji. Vladek, falit ćeš nam - riječi su kojima se od Vladeka oprostio njegov kolega Ivica Kruhoberec.