Termoplin opet među najboljim hrvatskim poduzećima

vv | 28.6.2024. u 08:41h | Objavljeno u Aktualno

U zagrebačkom hotelu Esplanade, u nazočnosti oko 200 uzvanika, mahom menadžera vodećih domaćih kompanija i uz izravan prijenos na 4. kanalu Hrvatske radiotelevizije, sinoć je održana dodjela priznanja Financijske agencije ‘Zlatna bilanca‘ za najbolje domaće tvrtke prema rezultatima poslovanja u 2023. godini. Riječ je o 16. izboru ‘Zlatne bilance‘, a priznanja su dodijeljena najboljim tvrtkama u 11 djelatnosti i šest posebnih kategorija.

Termoplin d.d. Varaždin proglašen je najuspješnijim poduzetnikom u kategoriji „Opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom“. Ovogodišnja dodjela "Zlatne bilance" bila je 16. po redu, a Termoplinu d.d. Varaždin ovo je 8. Zlatna bilanca, što potvrđuje kontinuitet stabilnog i pozitivnog poslovanja.

Nagradu u ime tvrtke Termoplin Varaždin primila je članica Nadzornog odbora kompanije Snježana Sever. Druga nagrađena kompanija s područja Varaždinske županije je Kaming iz Ljubešćice koja je Zlatnu bilancu dobila na području djelatnosti rudarstva i vađenja.

- Prošla je godina svakako bila godina brojnih izazova i posljedica plinske krize. Naša usmjerenost je na sigurnost plinske mreže kao preduvijet daljnje opskrbe plinom, ali isto tako i na stvaranje optimalne cijene koja je održiva s aspekta krajnjeg kupca, opskrbljivača i dioničara društva. Poslovnu aktivnost dominantno smo usmjeravali na postojeće kupce i vlastito distributivno područje, ali isto tako opskrbom plina prisutni smo cijelim teritorijem Republike Hrvatske. Ostvaren je ukupni prihod od oko 50 milijuna eura, povećana je vrijednost imovine, a poslovanje Termoplina d.d. je stabilno i dugoročno održivo.
 
Termoplin d.d. Varaždin djelatnošću distribucije i opskrbe plinom bavi se već 54 godine. Ova nagrada je dokaz uspješnosti poslovanja Termoplina d.d. u konkurenciji poduzetnika na nacionalnoj razini. Nagrada Zlatna bilanca svakako će nam biti poticaj daljnjem uspješnom poslovanju - ističe direktorica Termoplina Nevenka Grbac.
o_27450975_1280.webp
Izvor: Fina/Cropix