Svečani godišnji skup kooperanata: Koka obilježila uspješnu suradnju s proizvođačima peradi

vv | 23.12.2024. u 18:41h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama Koke održan je svečani skup s kooperantima-proizvođačima peradi, povodom završetka još jedne uspješne poslovne godine. Domaćin skupa bio je predsjednik Uprave Koke Stjepan Sabljak, zajedno s djelatnicima zaduženima za primarnu proizvodnju i privatni tov brojlera te je istaknuta važnost dugogodišnje tradicije i stručnosti Koke, kolijevke moderne hrvatske peradarske proizvodnje te lidera peradarske industrije u Hrvatskoj i regiji. Tom prilikom dodijeljena su i priznanja za tri najbolja proizvođača peradi prema postignutim proizvodnim rezultatima, čime je još jednom potvrđena važnost kooperanata za uspjeh i održivost ovog sektora.

- Naša suradnja s hrvatskim peradarima nije samo poslovni odnos, već partnerstvo izgrađeno na povjerenju i zajedničkom ulaganju u kvalitetu kojim zajedno možemo osigurati samodostatnost hrvatskog peradarskog mesa i čuvamo hrvatsku poljoprivredu. Ponosni smo što smo kroz proteklih šest desetljeća uspjeli razviti stabilan model suradnje koji podržava naše proizvođače i osigurava visoke standarde kvalitete Cekin piletine. Koka je danas nositelj peradarstva u Hrvatskoj i regiji, a taj uspjeh rezultat je dugoročnog procesa koji zajedno gradimo s našim lojalnim hrvatskim proizvođačima kroz transparentne ugovorne odnose. Dokazali smo da, u kriznim situacijama, možemo uspješno opskrbiti tržište hrvatskom piletinom, što dodatno jača našu odgovornost prema lokalnoj zajednici. Svjesni smo da veliki projekti mogu narušiti prirodnu vezu proizvodnje i destabilizirati tržište, što bi dugoročno moglo štetiti hrvatskoj poljoprivredi i gospodarstvu, no mi i dalje ostajemo čvrsto posvećeni podršci malim i srednjim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koji čine temelje domaće proizvodnje. Kroz dugoročne i stabilne partnerske odnose, omogućavamo tim proizvođačima da rastu zajedno s nama, osiguravajući konkurentnost i održivost cijelog sektora. Takav pristup osigurava stabilnost domaće proizvodnje i jačanje konkurentnosti, što je ključno za daljnji razvoj hrvatskog peradarstva u svjetlu izazova koje donose globalni tržišni trendovi - izjavio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

Tijekom svečanosti dodijeljena su priznanja za tri najbolja proizvođača peradi prema postignutim proizvodnim rezultatima: Obrt "Poljoprivredno gospodarstvo-peradarstvo Mario Magdalenić“ (Trnovec Bartolovečki), Peradarstvo Novak - Dragutin Novak (Macinec) te Uzgoju i prodaji peradi "Koko-Haj" Marko Hajnić (Marija Bistrica). Ova priznanja simboliziraju zahvalnost Koke za trud i izvrsnost u radu svojih kooperanata, koji svojim doprinosom nastavljaju jačati reputaciju Koke i brenda Cekin na domaćem i regionalnom tržištu.

Koka_nagradeni_proizvodaci_peradi.jpg

Osnovana 1961. godine, Koka je već desetljećima lider peradarske proizvodnje u Hrvatskoj, postavljajući standarde kvalitete i inovacija. Suradnja s privatnim proizvođačima peradi započela je još 1963. godine, čime je stvoren temelj za dugoročne i stabilne partnerske odnose. Danas Koka posluje s više od 70 kooperanata iz deset hrvatskih županija, koji posluju po istim principima rada kao i Kokine vlastite farme te su ključan dio integriranog proizvodnog procesa „od polja do stola“. Kokini proizvođači koriste isključivo hrvatske žitarice i uljarice, čime dodatno podržavaju razvoj domaće poljoprivrede i pridonose jačanju lokalnog gospodarstva. Istovremeno, kooperanti svojim predanim radom daju značajan doprinos hrvatskom peradarstvu, potvrđujući kako je njihov trud neprocjenjiv za osiguranje stabilnosti i održivosti ovog sektora.

Upravo ta suradnja doprinosi stvaranju prepoznatljivosti Cekin piletine, čija je izvrsnost potvrđena svim relevantnim standardima sigurnosti i kvalitete, te objedinjena znakom „Kvaliteta Vindija“. Među tim standardima su DNV CERTIFIKAT za uzgoj peradi bez antibiotika, SSOP (Sanitation Standard Operating Procedures), HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) za certifikaciju sigurnosti hrane, ISO 9001:2008 za upravljanje kvalitetom, HALAL ER Food Certification, IFS (International Food Standard) higher level, te BRC, grade A (British Retail Consortium) certifikat.

S obzirom na rastuću globalnu potrošnju mesa peradi, Koka nastavlja ulagati u budućnost industrije, a ključni projekt u tom smjeru je započeta izgradnja najmodernije valionice, najvećeg i tehnološki najnaprednijeg postrojenja ove vrste u regiji. Nova valionica bit će opremljena najnovijom svjetskom tehnologijom koja omogućava preciznu kontrolu svih proizvodnih koraka, a time i proizvodnju visokokvalitetnih jednodnevnih pilića. Ovim ulaganjima Koka podiže standarde kvalitete i doprinosi daljnjoj konkurentnosti hrvatskog peradarstva na europskoj razini, čime uspješno odgovara na sve tržišne izazove te oblikuje snažnu, konkurentnu i održivu industriju koja će dugoročno doprinositi gospodarstvu Hrvatske.

Označeno u